08.07.2022
Detalii despre boala rara de care sufera Brad Pitt. Afla ce este prosopagnozie

Recent, Brad Pitt a anuntat ca sufera de o boala rara numita prosopagnozie. Suferind de aceasta tulburare, o anumita persoana nu poate recunoaste fetele altor oameni, dar poate recunoaste obiecte. Vezi mai jos ce trebuie sa stii despre aceasta boala si daca poate fi vindecata.

In general, prosopagnozia este o tulburare cognitiva in care o persoana nu face distinctia intre chipuri. Cei care sufera de prosopagnozie nici macar nu isi recunosc membrii familiei si prietenii. De obicei, folosesc modalitati alternative de a-si aminti o persoana, cum ar fi coafura, vocea sau imbracamintea.

Aceasta afectiune nu are nimic de-a face cu problemele de memorie sau cu dizabilitatile mentale. In plus, pacientii de cele mai multe ori nu au probleme de vedere.

Isi doreste o viata noua, dar totusi ceva o opreste! Bloggerita Mihaela Cavcaliuc si-a amanat in ultimul moment plecarea sa in Canada. Ce a facut-o sa ia aceasta decizie - VIDEO

Exista doua tipuri de prosopagnozie: congenitala si dobandita. Boala apare atunci cand girusul fusiform, care este responsabil pentru recunoasterea fetei, este afectat in emisfera dreapta a creierului. Acest lucru se poate intampla din cauza unei rani sau a unui accident vascular cerebral.

Tulburarea nu poate fi vindecata. Persoanele cu prosopagnozie invata sa recunoasca oamenii dupa voce, miros sau mers.

Cu toate acestea, reamintim ca Brad Pitt nu a fost diagnosticat oficial cu aceasta boala.

Din nou la inaltime! Cleopatra Stratan a lansat piesa „Eu cu ce ma imbrac?”. In videoclip s-au filmat doua din cele mai populare bloggerite din Republica Moldova - VIDEO

Articole din aceeasi categorie