23.11.2022
De foarte multe ori, caderea parului este cauzata si de starea noastra emotionala. Afla de la specialistul Vadim Popuiac care sunt motivele ce determina acest fenomen din punct de vedere psihosomatic: „Ea pur si simplu nu apare din senin” - VIDEO

Caderea parului este un fenomen neplacut cu care se confrunta multe femei. Cauza ar putea fi inclusiv emotionala. Despre originea psihosomatica a acestei afectiuni afla de la specialistul Vadim Popuiac, intr-o transmisiune live pentru O Seara Perfecta. 

Atunci cand ne confruntam cu caderea parului, mergem sa gasim solutii la medicul triholog, cand de fapt cauza acestei afectiuni ar putea fi starea noastra emotionala. Despre caderea parului din punct de vedere psihosomatic afla mai multe de la specialistul in psihosomatica si hipnoterapeutul Vadim Popuiac. 

Care sunt cauzele din punct de vedere psihosomatic a caderii parului? „Cele mai des intalnite conflicte psihoemotionale, deja din practica pe care o am si din studiile pe care le-am cercetat, sunt conflictul de separare, atunci cand pierdem persoana draga, persoana apropiata. De asemenea, se intalneste la femeile dupa nastere, in perioada de alaptare. Motivul fiind atat de mult ma pot devaloriza pe mine sau focusul este numai pe copil, incat incep sa pierd in exces parul. Asta e si metaforic. Vedem si in lumea animala, cand animalele isi pierd puful pentru a crea confort pentru puii lor. Astfel, inclusiv si noi fiind ca niste mamifere, observam ca mama doreste sa faca confort copilului ei, incat se poate ajunge la o astfel de cadere a parului, intr-o astfel de perioada”. 

Cum are loc prima sedinta la psiholog, dar si cand trebuie sa te adresezi la acesta? Olesea Golban Badura, psiholog: „Poti fi liber sa-ti exprimi emotiile indiferent de etnie, gen sau ce orientare sexuala ai” - VIDEO

Cum sunt legate emotiile noastre cu caderea parului? „Psihicul nostru are o legatura puternica cu corpul nostru. Asta si este psihosomatica. Tot ce eu simt, ma gandesc, le traiesc, le inhib, dau o reactie biologica in corp. In cazul caderii parului pot fi multe conflicte. Cum am mai spus, conflictul de separare. Pierd contactul cu bunica, cu tata, cu oricine. De exemplu sunt si conflicte intelectuale. Nu ma simt suficient de bun, ma devalorizez pe mine. Fiind la un job, avand diferite activitati, poti observa aceasta afectiune.

 Alopecia la fel, care este intr-o forma mai grava. Am lucrat cu un baietel care avea 8 ani si avea alopecie si am descoperit conflict psihoemotional la mama lui. Aceasta se devaloriza la munca si ca partener, ca sotie, in relatia cu socrii. Lucrand cu ea acele traume, la scurt timp la copilas s-a oprit caderea parului si a inceput sa creasca parul. Copiii sunt foarte conectati cu mamele, caci aceasta il poarta in burtica. De asta, cand ei au afectiuni la o varsta frageda, noi lucram in primul rand cu parintii”. 

Afla viitorul! Astrologul Lucia Palii iti dezvaluie ce iti rezerva stelele pentru prima luna a anului 2023 - FOTO

Cum putem trata aceasta afectiune? „Este bine de a apela la un specialist. Daca nu reusesti sa indentifici ce conflict emotional traiesti tu la moment, poti apela la un specialist care te va ghida si vei identifica cauza care de fapt duce la acea cadere abundenta a parului. Ea pur si simplu nu apare din senin, in spate sta o trauma”, Vadim Popuiac, specialist in psihosomatica si hipnoterapeut.

Articole din aceeasi categorie