14.06.2022
Copilul tau are enteroviroza si nu stii ce sa faci? Medicul pediatru Mihai Statulat iti vine in ajutor oferindu-ti cele mai utile sfaturi pentru o tratare cat mai rapida a infectiei: „Tratamentul este foarte usor...” - VIDEO

Vara este sezonul in care din pacate cei mici se aleg cu enteroviroza. Ce poti face acasa daca esti parinte si copilul tau are o asemenea problema afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Medicul pediatru Mihai Stratulat a explicat ce inseamna enteroviroza si cum se manifesta aceasta. „Avem copii cu enteroviroza pe tot parcursul anului. Este cauzata de mai multe virusuri, depinde de sezon, dar in mare parte manifestarile sunt la fel. Cel mai des debuteaza cu voma si atunci pentru parinti nu este clar de ce copilul vomita. In urmatoarele 48 de ore apare febra si diareea. Tratamentul este foarte usor, noi trebuie sa hidratam copilul. Sunt solutii de rehidratare orala. Daca nu reusim sa-l hitratam, copilul devine apatic si somnolent si atunci este cazul sa ne adresam la medic.”

Scrie intr-un timp record versurile pentru melodiile sale! Afla ce planuri are pentru aceasta vara interpreta Andreea Cuciuc: „Voi compune in continuare...” - VIDEO

In prima zi de enteroviroza medicul pediatru recomanda parintilor sa procure pentru copiii sai apa Borjomi. „Trebuie sa ii scoatem gazele si sa o dizolvam 1 la 1 cu solutie de glucoza de 5%. Fiecare 10-15 minute copilul trebuie sa consume cate 2-3 gaturi de apa. Apa Borjomi contine aceleasi componente ca si reghidronul pe care toti il cunosc.”, a mentionat Mihai Stratulat.

De asemenea pediatrul a adaugat: „Eu de obicei recomand si un probiotic care este la indemana parintilor, pentru a reface flora intestinala. Cam acesta este tratamentul, nu este nimic strasnic. De obicei peste 1 zi sau 3, copiii revin la normal.”

Vin spumant, muzica si voie buna! Cu ocazia unei noi editii, revista RED a dat o petrecere in alb si fuxia! Vezi ce atmosfera a fost la eveniment: „De fiecare data incercam sa dam sansa artistilor din diferite domenii sa se exprime” - VIDEO

Chiar daca este usor de tratat, enteroviroza este o boala contagioasa. „Vara cred ca sunt cele mai multe cazuri de enteroviroza.”

Mihai Stratulat are si cateva sfaturi pentru parinti si anume: „Nu incercati sa dati copiilor o cantitate prea mare de solutie de hidratare. Lichidele sau chiar si mancarea trebuie oferita pe bucati, in portii mici si mai frecvent.”

Articole din aceeasi categorie