25.01.2023
Chiar daca este insarcinata, nu cedeaza in fata poftelor! Petronela Timercan a slabit 25 de kilograme in doi ani cu ajutorul postului terapeutic: „Pana acum nu am adaugat niciun kilogram” - VIDEO

A slabit 25 de kilograme in doi ani. Astfel, a descoperit ca alimentatia echilibrata si grija fata de corp este pasiunea sa, dar si misiunea de a arata oamenilor ca exista o alta abordare de vindecare a afectiunilor. Petronela Timercan, nutritionist si naturopat, a fost invitata in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

In prezent, Petronela este insarcinata si, potrivit ei, ea se simte minunat. „Uneori uit ca sunt insarcinata. Sotul imi spune sa nu uit. In general ma simt bine, am grija de alimentatia mea. Sigur ca acum alimentatia unei gravidute este diferita decat pana la sarcina, dar continui sa tin fasting, doar ca tin fasting intermitent. Pana acum nu am adaugat niciun kilogram. Fusesem la medic si el mi-a zis sa pun cat mai putin si o sa fie mai bine”. 

Dorinta de a slabi, Petronela a afirmat ca i-a aparut din copilarie, de la 12-13 ani. „De cand abia am inceput sa adaug kilograme, cand am inceput sa fiu un pic mai plinuta decat alte fete. Mai ales ca eu facea dansuri si profesoara mereu ne zicea sa avem grija de silueta. De atunci aveam dorinta, dar nu schimbam nimic in alimentatia mea. Complexul meu de baza era kilogramele mele in plus. Deja cand m-am specializat in alimentatia publica, am ajuns la alimentatia curativa si de profilaxie, unde am facut cunostinta cu bazele nutritiei. Am inteles ca noi nu avem cultura alimentara. De fapt, niciun moldovean nu are o cultura alimentara. Eu nu sunt de acord ca exista aliment bun si rau sau aliment care ingrasa sau nu. Este aliment gol nutritiv si bogat nutritiv. Chiar si fast-foodul este un aliment gol nutritiv. Sigur ca eu nu recomand consumul lor, dar nu trebuie sa ne uitam, din punct de vedere psihologic, cu rau la ele”. 

Diana Ballerini - lipsita de inhibitii! Cum a pozat femeia de afaceri: „Curajul este forta interioara care ne permite sa depasim dificultatile” - FOTO/VIDEO

„Aveam probleme cu colonul, cu digestia, aveam colonul iritabil si trebuia sa reglez aceasta afectiune. Cu ajutorul alimentatiei si cu ajutorul postului, am reusit sa rezolv aceasta problema”, a adaugat Petronela Timercan.

Scopul sau nu a fost sa slabeasca cu 25 de kilograme. „Am gasit ca este si o problema psihologica atunci cand am mers in Romania si am facut cursuri de psihologie in nutritie. Eu slabeam, dupa reveneam, adaugam. Insa, dupa ce am facut psihologia, am inteles ca acele kilograme au aparut la mine la 12 ani din cauza unei traume, din cauza unui soc emotional”.

Potrivit Petronelei, atunci cand nu rezolvi acele probleme, acele traume din copilarie, pot aparea consecinte si mai grave in organism. „Ar fi de dorit ca atunci cand observi, sa constientizezi de unde. Si trebuie sa intelegi ce te-a speriat, ce s-a intamplat. Noi foarte mult acum, ca maturi, actionam pe baza a ceea ce a fost in copilarie. Asta este normal, asta este si scopul nostru, ca suflet”. 

Asa ceva nu ai mai vazut la O Seara Perfecta! Olga Tapordei a aparut cu bigudiuri in cap: „Am vrut sa fiu peste asteptari la noul job” - FOTO/VIDEO

Petronela urmeaza si un post terapeutic. „Corpul nostru consuma 80% din energia totala pentru digestie. Atunci cand noi facem aceasta pauza alimentara si trecem de prima perioada, atunci cand corpul se adapteaza la procesul inversarii de prelucrare a energiei. Pana acum el isi lua energia din alimente, din nutrienti, dar acum el ia energie din depunerile de grasime. Atunci cand incepe acest proces, are loc o vindecare. Toate celulele moarte, defecte, se regenereaza, se porneste un medic interior”. 

„Doar femeilor insarcinate si care alapteaza nu se recomanda sa tina post. In rest, orice om, indiferent ce boala are, poate tine post de sapte zile. Asta a fost demonstrat de medici. Sunt clinici unde se practica post, in Rusia, America si mai nou, Spania. Deja de peste 40 de ani ei studiaza si scriu anumite cercetari pe baza oamenilor care tin post. Si eu m-am gandit ca odata ce postul are beneficii atat de mari, de ce oamenii nu ar trebui sa stie despre. Din acest motiv eu si fac cursuri de post terapeutic. Este nevoie de o pregatire, nu este bine sa incepi brusc sa tii foame pe apa si ceai. Este nevoie sa faci o pregatire, un detox, o curatire, sa mananci mai putin si apoi sa tii pot. De asemenea, este importanta iesirea din post”, a explicat Petronela Timercan. 

Doua piese au fost descalificate din Etapa Nationala a concursului Eurovision 2023: vezi care sunt acestea - VIDEO

Cum se alimenteaza Petronela fiind insarcinata? „Mananc de toate. Dimineata ma trezesc, numaidecat beau un litru de apa cu lamaie. Prima perioada de sarcina mancam de dimineata. Imi faceam un smoothie, caci imi place ca se asimileaza mai usor de corp si ma tine satula. Dupa, imi iau mereu cu mine ca snack fructe. La pranz eu iau ceva carbohidrati cu legume sau supe, mananc si paste integrale, quinoa, couscous, hrisca, orez. Seara, de obicei, o supa, o salata, carnita. De cand sunt insarcinata, am inceput sa consum carne”. 

Articole din aceeasi categorie