Iată lista lucrurilor care, conform nutriționiștilor, te împiedică să slăbești:
1. Nu îți pregătești mesele în avans
Când foamea te ia prin învăluire, atunci e momentul în care iei cele mai nesănătoase decizii. Așadar, plănuirea gustărilor este foarte indicată. Când mergi la magazinul alimentar, nu uita să iei câteva fructe sau legume din care poți prepara rapid o salată. Rezultatul? Vei avea lângă tine o gustare sănătoasă ori de câte ori te va izbi o senzație de foame accentuată.
2. Păstrezi scopul doar pentru tine
Dacă ai simțit vreodată că cele mai apropiate persoane îți sabotează în mod inconștient eforturile de a mânca sănătos, poate că e timpul să le împărtășești ceea ce ți-ai propus. Spune-le prietenilor, familiei sau colegilor că încerci să scapi de câteva kilograme.Astfel, în loc să te invite la obișnuita înghețată imediat ce programul de lucru se termină, te vor invita la un antrenament înainte de cină. Să ai parte de sprijinul tuturor celor din jurul tău îți va ușura considerabil eforturile.
3. Prea multe sau, din contră, insuficiente proteine
În timp ce dietele fără carbohidrați și cu multe proteine îți oferă rezultate, specialiștii ne spun că acest lucru devine pe termen lung nesănătos. De ce? Îți privezi corpul de nutrienți esențiali din alimente precum fructe, legume, fasole, nuci, semințe și tărâțe de grâu. Varietatea alimentelor sănătoase ajută la menținerea bacteriilor intestinale, un sistem digestiv sănătos și totodată, îți oferă o stare de sațietate. Neconsumarea suficientă de proteine poate duce la acumularea de kilograme în plus. Și, din moment ce proteinele îți asigură senzația de sațietate, e extrem de important să le consumi în cadrul fiecărei mese.
Horoscop 6 august 2024. Zodiile care nu trebuie să se lase influenţate de prieteni
4. Compensarea mâncării cu exercițiile fizice
Dacă ai cumva impresia că alergând îți câștigi dreptul de a înfuleca patru felii de pizza sau mergi la sală doar pentru a putea mânca ce dorești seara, nu doar că promovezi o relație nesănătoasă cu mâncarea, dar, totodată, te poți trezi cu câteva kilograme în plus. În timpul unui alergat de 30 de minute corpul arde în jur de 250 de calorii, așadar, dacă devorezi 300 de calorii dintr-un desert, nu e de mirare că nu pierzi deloc în greutate, ba, dimpotrivă, te îngrași.Folosește antrenamentele pentru a-ți completa dieta sănătoasă, nu pentru a-ți forma obiceiuri alimentare nesănătoase.
5. Sari peste cină și bei cocktail-uri
Acest lucru împiedică procesul de slăbire din multe motive. Consumul de alcool pe stomacul gol poate duce la o intoxicație rapidă, așadar, dacă ți-ai planificat să te bucuri de doar câteva băuturi, vei sfârși prin a-ți pierde abilitatea de a face alegeri sănătoase și mai predispusă în a comanda muuultă mâncare din meniul barului! Chiar dacă ai sărit peste caloriile de la cină, uiți faptul că te privezi și de nutrienți valoroși crescându-ți considerabil nivelul de zaharuri din sânge. Rezultatul? Foamea, alături de efectele alcoolului, anulează drumul planificat la sală. Dacă îți place să mănânci în timp ce servești câteva băuturi, nu uita de sutele de calorii adăugate de cei care le prepară doar pentru ca tu să te simți bine. Limitează-ți caloriile din băuturi și, dacă alegi să ieși după job cu colegii, bucură-te de o singură băutură și petrece-ți restul timpului bând apă.
6. Elimini în totalitate snacks-urile preferate
Să sari peste mâncărurile preferate cum sunt ciocolata, cartofii prăjiți, vinul și înghețata poate transforma procesul de slăbire într-unul groaznic. Dacă alegi să incluzi aceste pofte în cantități mici o dată la o anumită perioadă de timp te poate ajuta să previi momentul în care să guști din toate. Sau – optează pentru variantele sănătoase – mousse-ul vegan de ciocolată are doar 100 de calorii!
7. Ai zile în care „trișezi”
Urmezi programul de dietă toată săptămâna, așadar, meriți și tu un premiu, nu-i așa? Stai puțin. O zi în care trișezi poate anula toată munca pe care ai depus-o pe parcursul întregii săptămâni. Alege în schimb să ai zilnic o mică plăcere astfel încât să nu îți petreci o zi întreagă consumând doar alimente care, până la urmă, nu îți fac rău decât ție și numai ție.
8. Nu îți calculezi caloriile
Calcularea numărului de calorii consumate în perioada de slăbire e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face. Așadar, un jurnal alimentar în care să scrii pur și simplu tot ceea ce mănânci este ideal. Totodată, poți folosi diferite site-uri sau aplicații, doar asigură-te că nu uiți să le scrii pe toate. Statisticile au demonstrat că acest lucru reprezintă un aspect cheie pentru oamenii ce reușesc să slăbească.
SURSĂ FOTO: GOOGLE