28.08.2024
Ce legătură are vitamina D cu kilogramele în plus? Nutriționista Elena Ozun știe răspunsul - VIDEO

Elena Ozun este una dintre nutriționistele ce își face meseria cu dragoste și dăruire. Pe lângă activitatea sa de bază, specialista mai vine adesea pe rețelele de socializare cu recomandări ce țin de alimentație și stil de viață sănătos.

Recent, Ozun a vorbit pe online despre legătura neștiută dintre vitamina D și kilogramele în plus.

„Ce legătură are vitamina D cu kilogramele în plus? Există două bacterii în microbiota noastră intestinală care se numesc bacteroides și firmicutes, eu le zic furnicuțe, care sunt importante în prevenția obezității”, a notat nutriționista.

TOP strategii de gestionare a timpului! Eugenia Staver, psiholog: „Asigură-te că sarcinile tale sunt realizabile și legate de timp” - FOTO

Suplinirea organismului cu bacteroides și firmicutes prin intermediul vitaminei D, ajută la o pierdere în greutate mai rapidă și la un metabolism mai sănătos, a explicat Elena Ozun:

 „Studiile arată că persoanele care au obezitate au cel mai des lipsă de aceste două bacterii, iar odată ce acestea sunt suplinite, foarte des oamenii scad mult mai rapid în greutate. Iată că vitamina D reușește să echilibreze acest raport dintre bacteroides și firmicutes și este extrem de important acest raport pentru metabolismul nostru. vitamina D se spune că ajută și în slăbire”.

Care este secretul longevității. Alimentul pe care îl consuma zilnic Maria Branyas Morera, femeia care a trăit 117 ani

Te trec fiorii! Satoshi, Dara, Magnat și Feoctist au lansat o piesă emoționantă cu ocazia Zilei Independenței - VIDEO

Medicina funcțională recomandă un nivel optim de vitamina D între 60-70 ng/ml sau 75-250 nmol/L, mai notează specialista:

„În rezultatele analizelor de laborator veți vedea că e în regulă vitamina D de la 30 ng/ml. Totuși, medicina fucțională spune că trebuie să fim undeva pe la mijloc în intervalul de referință pentru ca să funcționăm bine. De aceea, nivelul oportun de vitamina D este de 60-70 de ng/ml sau între 75 și 250 nmol/L”.

Articole din aceeasi categorie