05.03.2024
Ce este kinetoterapia si cand este necesara? Cristian Pinzari iti explica cum poti trata si preveni problemele osteoarticulare - VIDEO

Statul prelungit si incorect pe scaun poate fi mai periculos decat ne imaginam, dar kinetoterapia este metoda principala in tratamentul afectiunilor provocate de acestea. Cand e cazul sa mergem la un kinetoterapeut aflam dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

O mica durere de spate, gat sau picioare, care aparent ni se pare nesemnificativa, poate duce la urmari mai putin placute.

Cristian Pinzari a dezvaluit: „Din testarile musculare pe care noi le-am facut avem un blocaj muscular in partea stanga a omoplatului stang. Asta vine din cauza ca ai lucrat mult la birou, ai facut miscari gresite, iar asta este ca un spasm muscular, adica muschii care sunt la brat sunt incordati si asta provoaca durere pe brat, amorteala, iar de aici pot veni dureri chiar si in zona cervicala, chiar si dureri de cap, ameteli si tot asa mai departe".

Cu ajutorul procedurilor de kinetoterapie, se pot diagnostica, trata si preveni probleme osteoarticulare. De asemenea, pot fi solutionate durerile de spate, gat sau cap.

Kinetoterapeutul a mentionat ca trebuie sa apelam la un specialist imediat: „Cel mai important este sa ne adresam la specialist cat mai rapid. Daca am simtit disconfort sau am avut o zi mai grea, atunci ne adresam momentan la specialist pentru a fi tratat cat mai rapid".

Nicoleta Bezer - victima bullying-ului: „Am avut un caz cand un coleg de clasa mi-a facut o…” - FOTO/VIDEO

Pentru un rezultat bun, este important sa facem un anumit numar de proceduri.

„Incepem de la cinci sedinte si ajungem pana la 10 sau chiar si 15 sedinte. Pentru astazi am facut o terapie manuala, o terapie punctiforma prin care am lucrat punctele care erau mai incordate, dupa care am vrut sa stimulez un pic circulatia sangvina si am aplicat ventuze ca sa dispara inflamatia si automat duce la miscorarea durerii. Dupa care am aplicat si o forma de fizioterapie, de electrostimulare, care ne ajuta sa stimulam muschii si sa-i antrenam un pic mai profund, acei muschi pe care nu ii antrenezi in timpul miscarilor, iar la sfarsit am facut un aliament. Ceea ce intr-un final toate duc la o relaxare si la o buna functionalitate a corpului", a adaugat Cristian.

O procedura efectuata gresit poate duce la complicatii, de aceea pentru a beneficia de avantajele acestei terapii, este important sa alegem un specialist bun.

„Trigon” face istorie in muzica! Formatia anunta lansarea celui de-al 10-lea album - VIDEO

„Nu este nici o contraindicatie, dupa toate procedurile pe care le-am facut noi este indicat sa facem si un program de exercitii impreuna cu specialistul, dupa care se recomanda sa fie facute acasa”, a concluzionat Cristian.

Articole din aceeasi categorie