22.10.2024
Atenție părinți! Copiii cu vârsta de până la 2 ani nu au voie să consume produse din făină albă: „După trebuie să reabilităm intestinul” - VIDEO

În cadrul unui interviu acordat emisiunii „O Seară Perfectă”, medicul otorinolaringolog Lucia Gariuc a subliniat importanța interzicerii consumului de produse din făină albă, pentru copiii cu vârsta sub 2 ani.

Conform Luciei, sistemul digestiv al celor mici nu este pregătit să proceseze glutenul, ceea ce poate duce la probleme intestinale și limfatice pe termen lung: „Știai că până la 2 ani copilul nu are voie să consume produse din făină albă? Chiar dacă el nu are o intoleranță genetică, ca mine... Omul care poate consuma făină, totuși nu o poate face până la 2 ani. Copilul abia după doi ani sintetizează în gură un fel de enzimă specială ca să distrugă acest gluten”.

„Și până la 2 ani noi ce facem? Dăm covrigi pentru că el trebuie să-și roadă dinții. Nu e ok. Mai apoi ei vin cu intestinul dereglat și cu tot felul de probleme limfatice”, a continuat medicul otorinolaringolog.

Viorica Lupu - despre conflictul dintre Gabriel Nebunu, Doina Sulac și Oleg Vitliuc! „Dacă publicul ar cunoaște măcar 10% din ce se întâmplă în culise...” - FOTO/VIDEO

Invitata serilor perfecte a subliniat că, chiar și după o perioadă în care copilul de până la 2 ani a consumat gluten, intestinul acestuia poate fi reabilitat, însă este nevoie de timp și de condiții favorabile pentru a-i reda funcționalitatea optimă. Este esențial ca părinții să fie conștienți de impactul alimentației asupra sănătății copiilor lor și să facă alegeri informate.

„După trebuie să reabilităm intestinul. Trebuie să-l pornim iar. Tu intestinul poți să-l înveți, doar că trebuie să-l ajuți și să-i faci condiții”, a explicat Lucia Gariuc.

Corneliu și Angela Botgros, destăinuiri din viața de familie! Cum se înțelege Cristi cu surioara lui, Camelia - VIDEO

SURSA FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie