25.09.2024
Ai început să uiți? Iată când e timpul să te îngrijorezi și să mergi la doctor - VIDEO

Dacă ai peste 50 de ani și experimentezi episoade repetate de confuzie și uitare, este important să înțelegi ce se află în spatele acestor simptome. În studio la iSănătate, medicul psihiatru Jana Chihai a subliniat semnele care ar trebui să ne alerteze cu privire la posibilele tulburări neurodegenerative.

„Oamenii conștientizează situațiile în care memoria are de suferit. Deseori se poate întâmpla să pună lucrurile undeva, iar apoi să nu-și dea seama unde le-au pus. Se poate întâmpla să se pornească în camera de alături să ia ceva și să nu țină minte ce anume”, a spus medicul psihiatru, Jana Chihai.

Primului moldovean care a câștigat „Cupa Mondială la Acordeon”, concert unic, la Chișinău! Radu Rățoi va evolua alături de o cunoscută vioristă de talie internațională: „Ne-am uitat unul la altul și ne-am întrebat dacă...” - VIDEO

Ar trebui să ne îngrijoreze dacă aceste situații devin o obișnuință și avem peste 50 sau 60 de ani, a subliniat specialistul: „Dacă aceste situații devin reguli, după 50 sau 60 de ani, deja trebuie să ne facem griji. Începe aceea tulburare neurodegenerative, care duce la scăderea atenției, iar mai apoi la pierderea memoriei”.

Cleopatra Stratan se confruntă cu probleme cu vederea, încă din copilărie. Ce diagnostic a primit: „Din păcate, operație nu este”

„Mă speriați un pic, pentru că îmi dau seama că și eu la acestă vârstă am momente în care mă pornesc undeva și pot să uit pentru că, mintea mea este în toate părțile, dar acum proabil discutăm despre altceva, e vorba despre situațiile în care se repetă acest lucru”, a intervenit Vlada Mardari, prezentatoarea emisiunii iSănătate.

SURSA FOTO: ARHIVA PRO TV CHIȘINĂU

Articole din aceeasi categorie