21.02.2023
Adevarul despre suplimentele alimentare - de ce trebuie sa consulti un medic inainte de a le administra. Victoria Ursu, dietetician - nutritionist: „Pot aparea efecte adverse, in primul rand...” - VIDEO

Se spune ca, corpul nostru are nevoie de un anumit numar de substante nutritive care ajuta sa avem energie. In acest sens, multi dintre noi apeleaza la suplimentele alimentare. Ce parere au specialistii despre acestea si cum le administram corect, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Suplimentele alimentare au devenit in ultima perioada un adevarat trend. Totusi multi aleg sa le administreze fara prescriptia medicului. Cat de bine sau rau este acest lucru, afla de la dietecianul nutritionist, Victoria Ursu.

Intrebata „Ce sunt suplimentele alimentare?”, Victoria a raspuns: „Sunt concentrate de nutrienti care completeaza sau suplimenteaza o dieta echilibrata si sanatoasa care se comercializeaza sub diferite forme: pastile, picaturi, tincturi, pulbere. De obicei, au anumite doze. Nu sunt medicamente, nu sunt alimente si nu substitue un regim alimentar sanatos.”

Ceruta in casatorie chiar de ziua ei! Luptatoarea Anastasia Nichita a spus „DA” - la inaltime. Surpriza a fost una ca in povesti. Vezi momentul emotionant - FOTO/VIDEO

Exista mai multe tipuri de suplimente alimentare conform dieticianului nutritionist, Victoria Ursu. „Sunt aminoacizi, sunt lipide, fibre alimentare, vitamine deja cunoscute sau minerale.”, a spus specialista.

In doua cazuri putem administra suplimentele alimentare. „Sunt doua nevoi cand noi oamenii apelam la suplimente. Atunci cand vrem sa tratam sau sa prevenim deficiente nutritionale legate de dorinta de a obtine performante fizice sau de alte conditii fiziologice cum ar fi: alaptarea, adolescenta sau cand femeile trec prin perioade de menopauza. De asemenea, sunt folosite pentru a reduce riscul de alte boli care sunt nondeficitare. De exemplu cand racim sau avem o scadere a imunitatii.”, a mentionat Victoria Ursu.

La intrebarea „Recodandati suplimentele alimentare pentru copii?”, dietecianului nutritionist a raspuns: „Daca sunt sanatosi si nu am simptome de carente atunci nu. Daca trecem prin raceli atunci cu totii administram vitamina C spre exemplu.”

Nunta virala pe TikTok: doua stewardese s-au casatorit intr-un hangar plin cu avioane

Victoria Ursu nu recomanda administrarea suplimentelor fara prescriptia medicului. „Pot aparea efecte adverse, in primul rand, supradozarea. Renumita vitamina D, daca mergem pe supradozare atunci poate fi solicitat prea mult sistemul cadiovascular, creste hipertensiunea arteriala. De asemenea, daca consumam prea multa vitamina B6 pot aparea ameteli. E nevoie de a consulta un medic sau dietecian.”

Articole din aceeasi categorie