09.08.2024
9 motive pentru care îți este mereu foame! Mihail Pautov, medic specialist: „Dacă te uiți la Youtube mâncând...” - VIDEO

Senzația constantă de foame poate fi controlată cu ajutorul unor schimbări simple în alimentație și stil de viață, potrivit medicului specialist Mihail Pautov. În cadrul unui podcast, acesta explică faptul că un deficit de proteine, consumul excesiv de zaharuri rafinate și lipsa grăsimilor sănătoase sunt motive frecvente pentru foamea constantă. Află și care sunt celelalte cauze, în articolul de mai jos.

Medicul specialist a menționat faptul că urmând câteva reguli de bază, poți scăpa de senzația constantă de foame: „Vreau să vorbim despre cele 9 motive pe care eu le-am selectat, pentru care este posibil să-ți fie foame. Ori că îți este mereu foame, ori că mănânci și nu te saturi și în două ore din nou ți se face foame, există niște motive precise pentru care este posibil să ți se facă foame. Atenție! Chiar dacă le respectați câteva zile, este posibil ca această foame să persiste. Toate aceste motive trebuie reglate în timp. Încearcă să ți le notezi... Îți garantez că în 3 săptămâni foamea ta o să se diminueze. Toate aceste lucruri sunt verificate științific, au date în spate”.

Mihail Pautov consideră că principalul motiv pentru care adesea simțim că ne este foame constă în deficitul de proteine din alimentație. „Dacă tu nu consumi suficiente proteine, corpul tău o să-ți dea o senzație de foame. La fiecare masă avem nevoie de 20 sau 30 de grame de proteine. Sunt zeci de studii care vorbesc pe tema aceasta. Nu e bine să trișăm și să mâncăm tot necesarul de proteine dintr-o zi, la o singură masă. Ficatul tău nu o să proceseze mai mult de 20-40 de grame de proteine, tot ce este peste se va transforma în grăsime”, a spus medicul.

Davis-Wooshall Tara a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Paris! Povestea atletei americane care este căsătorită cu un medaliat paralimpic - FOTO

Al doilea motiv constă în faptul că se consumă cantități prea mari de zaharuri rafinate: „Zaharurile rafinate sunt o energie pură, însă care trebuie utilizată. Dacă tu nu te miști, ea este imediat debarasată, pentru că ea este toxică pentru corpul tău. Pentru a scădea în greutate este bine să scoți complet din alimentație mancarea sub formă lichidă: băuturi carbogazoase, shake-uri. Iar dacă mâncarea ta sub formă lichidă este o ciorbă, e numai bună. Cu toate acestea, trebuie să renunți la sucuri dacă vrei să slăbești”.

Insuficiența de grăsimi sănătoase este un alt motiv pentru care ne este foame mereu. „Grăsimile se digeră greu și o să întârzie digestia, o să întârzie absorbția nutrienților, stomacul și intestinele stau mai mult timp pline. Atenție la grăsimile trans și grăsimile saturate”, a notat Pautov.

Totodată, dacă nu te concentrezi la mâncare, riști că rămâi flămând, susține medicul specialist: „Dacă te uiți acum la Youtube mâncând, te rog să oprești acest Youtube. Faptul că te concentrezi la mâncare o să te sature mai mult. Un alt studiu ține de viteza cu care mănânci și numărul de mestecături. Dacă ții la tine și nu vrei să ți se facă foame imediat după ce ai mâncat și să reziști mai mult, nu te mai uita la televizor. Uită-te doar în farfurie când mănânci și fă-o lent. Mestecă de 40 de ori”.

De asemenea, alte 5 motive ale stării constante de foame sunt: prea puține fibre în alimentație, prea multă muncă fizică, stresul, somnul de proastă calitate și faptul că nu te hidratezi corespunzător.

Vezi podcastul integral mai jos:

Kate Winslet a spus nu standardelor de frumusețe de la Hollywood: „E viața mea cea care mi se vede pe față, iar asta contează”

Mihail Pautov este medic specialist din România. În trecut a activat în calitate de chirurg. A reușit să se facă cunoscut prin intermediul rețelelor de socializare, astfel, a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați medici din mediul online.

Articole din aceeasi categorie