Guvernul tarii a decis sa ridice restrictiile care amenintau sa retina iahturile si avioanele antreprenorilor. Acum vehiculele lor pot, ca inainte, sa intre in porturile Marii Britanii, sa zboare in spatiul sau aerian si sa aterizeze pe aeroporturile sale. De asemenea, oamenii de afaceri au voie sa treaca granitele tarii.
In total, lista sanctiunilor britanice, care implica inghetarea activelor, include 59 de oficiali rusi, antreprenori, banci si companii. Printre acestia, pe langa Tinkov si Shvidler, se numara seful Sberbank German Gref, primul vicepresedinte al consiliului de administratie al bancii, Alexander Vedyakhin si fostul vicepresedinte Lev Khasis.
Potrivit Forbes, Marea Britanie a considerat ca Tinkov „beneficia de pe urma guvernului rus”, deoarece detinea si controla intreprinderi din sectorul financiar de „importanta strategica” pentru stat. Tinkov, la randul sau, a obiectat ca „nu a fost niciodata la Kremlin” si si-a construit singur afacerea si averea, fara legaturi in guvern. Prin urmare, miliardarul a cerut sa nu fie numit „oligarh”.
Anterior, Oleg Tinkov a vorbit impotriva razboiului care a inceput in Ucraina pe 24 februarie la ordinul lui Vladimir Putin.
„Eu insumi, de doua ori fiind la muchie de viata, m-am convins cat de fragila este viata! Si ea este doar una”, a scris omul de afaceri pe retelele de socializare, referindu-se la boala de care sufera - leucemia.
„In Ucraina mor oameni nevinovati in fiecare zi, acest lucru este de neconceput si este inacceptabil!”.
Sanctionat anterior de Occident, Pyotr Aven, fostul presedinte al consiliului de administratie al Alfa-Bank, s-a plans intr-un interviu pentru Financial Times ca nu mai stie cum sa traiasca in continuare la Londra in conditiile actuale, avand sanctiuni.