01.04.2022
La cat a ajuns averea lui Rinat Akhmetov, dupa 5 saptamani de razboi, si ce decizie a luat miliardarul ucrainean

Patronul clubului Sahtior Donetk, Rinat Akhmetov, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin timp de multi ani, s-a dezis de presedintele Rusiei si isi foloseste toate resursele pe care le are la dispozitie pentru a ajuta armata ucraineana.

Dupa ce a anuntat ca ramane in Ucraina indiferent de turnura pe care o vor lua lucrurile, Akhmetov a declarat ca prefera ca fabricile sale din Mariupol, unul dintre cele mai afectate orase de bombardamentele rusesti, si din toata tara sa se inchida definitiv decat sa produca pentru Rusia.

Cu o avere estimata de Forbes la 7,6 miliarde de dolari, la finalul anului 2021, Rinat Akhmetov a suferit pierderi majore, din cauza razboiului. Patronul lui Sahtior Donetk si-ar fi pierdut nu mai putin de 45% din avere in cele 5 saptamani care au trecut de cand Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei, conform Bloomberg Billionaires Index.

Astfel, in acest moment, Rinat Akhmetov ar mai avea o avere de 4,2 miliarde de dolari. Cele doua fabrici siderurgice ale sale din zona Mariupol au 40.000 de angajati. Desi operatiunile au fost suspendate, Akhmetov inca le plateste integral salariile angajatilor sai, care au fost fortati sa-si paraseasca casele.

Se afla la Paris, dar este cu gandul la Rusia! Ce mesaj a publicat Renata Litvinova pe retelele de socializare dupa ce a emigrat in capitala Frantei - FOTO

Rinat Akhmetov a raspuns in scris la intrebarile jurnalistilor ucraineni si nu a dorit sa spuna unde se afla, din motive de securitate. El a tinut sa intareasca faptul ca nu va parasi tara si va continua sa isi ajute poporul.

Omul de afaceri afirma, la 5 saptamani de la declansarea razboiului, ca SCM Group, compania pe care o patroneaza, va cere si va primi despagubiri pentru pierderile provocate de invazia rusa.

„Lumea moare de sete si de frig! Asta e genocid! Cel mai rau lucru este ca nu putem sa trimitem ajutoare la Mariupol si ca nu putem evacua populatia, pentru ca trupele rusesti continua sa traga si sa ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

Cel mai criticat interviu al momentului! Morgenstern - dezamagit de rapperul Face: „Imi placea munca lui, nici n-am observat ca e prostut” - FOTO

SCM Group (n.r. compania detinuta de Rinat Akhmetov) va da, cu siguranta, Federatia Rusa in judecata si va cere compensatii pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militara. Sunt sigur ca Ucraina va cere si va primi despagubiri pentru toate pierderile.

Pana acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: sa ajutam Ucraina sa castige ascest razboi, sa-i ajutam pe ucraineni sa supravietuiasca, sa le usuram durerea si suferinta”, a declarat Rinat Akhmetov, citat de sport.ua.

Articole din aceeasi categorie