12.05.2022
Decizia luata de Elina Svitolina, sportiva care are „inima sfasiata” din cauza razboiului din Ucraina

Elina Svitolina, inca foarte afectata de razboiul din Ucraina, a anuntat ca nu va participa la editia din acest an a turneului de Grand Slam de la Roland Garros (22 mai-5 iunie).

„Din pacate, anul acesta nu voi fi prezenta la Roland Garros. O sa-mi fie dor”, a declarat Svitolina, numarul 27 mondial, intr-un interviu acordat AFP.

In cursul zilei de miercuri, numele Elinei Svitolina a fost eliminat de pe lista de inscrieri la turneul parizian pe zgura.

Pe 29 martie, Svitolina, epuizata fizic si psihic, a anuntat pe retelele de socializare ca ia o pauza de cateva saptamani, fara a preciza data revenirii sale in circuit.

Scandal intre Hailey Bieber si Selena Gomez! Vezi motivul pentru care artista si-a cerut scuze public: „Nu am avut intentii rele...”

Fostul numar 3 mondial a precizat ca durerile de spate persista, dar si ca are "inima sfasiata" din cauza tragediei cu care se confrunta Ucraina, invadata de trupele ruse incepand din 24 februarie.

Elina Svitolina nu a mai evoluat in nicio competitie dupa eliminarea sa in primul tur al turneului de la Miami, pe 24 martie, cand s-a inclinat in fata britanicei Heather Watson in trei seturi: 4-6, 6-3, 7-6 (4).

Back in time. Cum arata Gigi Hadid la prima ei defilare. Diferentele sunt mai mult decat evidente - VIDEO

„In prezent ma concentrez pe familia mea si pe fundatia mea (pentru copii si tenis)”, a mai spus Svitolina, adaugand ca este "foarte nelinistita" in special de atacurile armatei ruse asupra orasului sau natal, Odesa, unde se afla inca o parte a familiei ei.

„Din punct de vedere metal, este obositor sa vezi ca toate aceste lucruri teribile li se intampla oamenilor si sa nu stii ce se va intampla maine sau peste o ora, este foarte infricosator. Este o preocupare permanenta”, a precizat jucatoarea in varsta de 27 ani, casatorita cu tenismanul francez Gael Monfils.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie