25.05.2022
Ce spune un regizor ucrainean despre sanctiunile impuse rusilor: „Oamenii trebuie judecati dupa cuvintele lor, faptele lor, dar nu si dupa pasapoartele lor”

Regizorul ucrainean, Serghei Loznita a tinut un discurs la Festivalul de Film de la Cannes si a vorbit despre sanctiunile impuse rusilor. 

 

„Eu sunt sigur ca oamenii trebuie judecati dupa cuvintele lor, faptele lor, dar nu si dupa pasapoartele lor. Fiecare caz in parte trebuie judecat dupa justa valoare”, a afirmat regizorul. 

Regizorul a spus ca pozitia lui a adus la distrugerea relatiei cu mai multi prieteni. Pe langa acest fapt, el a recunoscut ca a fost alungat din Academia de Film din Ucraina dupa ce a refuzat sa vorbeasca impotriva tuturor realizatorilor de film si a afirmat ca ar fi fost mai bine daca „popoarele iubitoare s-ar uni impotriva agresiunii asupra oamenilor rusi”. 

Isi va cauta sufletul pereche la TV! Nastya Ivleeva va deveni eroina unui reality show despre dragoste. Ce spune vedete in legatura cu noua experienta

Andrei Halpahci, presedintele Academiei Ucrainene de Film si reprezentant al delegatiei ucrainene la Festivalul de Film de la Cannes, a declarat mai devreme ca in aceste momente nu exista „oameni rusi buni”. El a mentionat ca, dupa parerea lui, la Cannes nu era potrivita chiar si muzica compozitorului rus - Piotr Ceaikovski. 

„Dupa ce apreciati voi un om rus? Dupa pasaport, dupa cetatenie? Dupa nationalitate? Este gresit...”, a afirmat Loznita.

La Festivalul de la Cannes, regizorul a prezentat un film documentar, care se numeste „Istoria naturala a distrugerii”, bazata pe cartea lui Winfried Georg Sebald, unde se povesteste despre bombardarea Germaniei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. 

Pentru prima data de la inceputul razboiului, Vera Brejneva a aparut la un eveniment public: „A fost foarte emotionant” - FOTO

„Filmul este foarte actual si pentru timpurile pe care le traim acum, deoarece, dupa cum s-a aflat, noi inca nu am hotarat aceasta problema, iar distrugerea obiectelor civile este inca o metoda legitima de razboi”, a comentat Loznita. 

Articole din aceeasi categorie