03.08.2022
Ce s-a ales de barbatul pe care Regina Elisabeta i l-a refuzat surorii sale mai mici, Printesa Margaret? Viata lui Peter Townsend in exil

Povestile de dragoste de la palatul regal britanic nu sunt cu mult diferite de basmele cu printi si printese.

In unele cazuri, insa, sfarsitul lor n-a fost cel fericit, la care se astepta toata lumea. S-a intamplat in tineretea Reginei Elisabeta, atunci cand sora ei mai mica, Printesa Margaret, s-a indragostit de un om nepotrivit. La inceputul anilor 50, era binecunoscuta relatia de iubire dintre tanara printesa si capitanul Peter Townsend, angajat al Majestatii sale, insa cu o origine comuna, divortat si cu copii.

Vacanta de vis a Valeriei Lungu s-a transformat intr-un cosmar! Ireal ce i s-a intamplat in Italia: „Credeau ca am fost batuta sau violata”

Toata lumea stia ca aceasta poveste n-avea sanse sa se sfarseasca bine, inclusiv Margaret, indragostita pana peste cap de acest barbat mai in varsta decat ea. Cand a implinit 25 de ani si avea dreptul sa se casatoreasca fara a cere consimtamantul surorii sale, Regina Elisabeta, Margaret a mai primit o lovitura: casatoria cu o persoana divortata nu era acceptata de Biserica Anglicana, atata timp cat fostul sot sau sotie inca traiesc.

7 gettyimages 79662000 jpg jpeg

Olesea Svecla - fara complexe! Ce mesaj special a transmis actrita urmaritorilor sai: „Stiu ca o sa dati zoom sa vedeti daca pielea atarna sau nu” - FOTO

Daca printesa alegea sa se marite cu Townsend, pierdea toate privilegiile regale si trebuia sa traiasca in afara Angliei pentru cel putin cinci ani. Cei doi amorezi au trebuit sa renunte la iubirea lor imposibila, in acele vremuri. Mai tarziu, Peter Townsend avea sa marturiseasca ca printesa n-a fost pregatita sa renunte la titlul ei, la statutul social si la venitul garantat ca membru al familiei regale din dragoste pentru el. In urma despartirii de Margaret, capitanul Townsend a parasit Anglia si s-a stabilit, mai tarziu, in Franta.

In 1959, capitanul Townsend s-a insurat cu Marie Luce Jamagne, o femeie belgianca ce semana foarte tare cu marea lui iubire, Printesa Margaret. Fostul ofiter avea, atunci, 45 de ani, iar sotia lui doar 20. Cei doi au avut doua fiice si un fiu. Drept raspuns, un an mai tarziu, si Margaret facea pasul spre casatorie, maritandu-se cu fotograful Anthony Armstrong-Jones, un mariaj care avea sa sfarseasca, insa, in divort.

3 profimedia 0210118593 jpg jpeg

Fostul iubit al Printesei Margaret a murit in exil, in Franta, in anul 1995, la varsta de 80 de ani, o veste pe care Printesa Margaret a primit-o cu mare durere, chiar si la atatia ani dupa sfarsitul relatiei lor. Se spune ca fostul ofiter britanic a fost multumit, pana la urma, ca lucrurile s-au sfarsit in felul acesta intre el si Margaret, dupa ce a vazut ca barbatii care s-au casatorit cu membre ale familiei regale n-au rezistat acestei presiuni.

Articole din aceeasi categorie