26.10.2022
Stiai ca dimensiunea umerasului sau textura husei pentru haine conteaza? Afla cum este corect sa-ti depozitezi in garderoba articolele tale vestimentare preferate

Ai stiut ca piesele din piele si blana nu pot fi depozitate in saci de vidat haine? Sau ca umerasul nu trebuie sa fie prea mare sau, dimpotriva, mic? Daca nu, acest articol este pentru tine. 

Consumul constient - un adevarat trend in ultimii ani. Astazi, adevaratele fashioniste poarta cu mare placere articole vestimentare din colectiile de arhiva ale brandurilor. De asemenea, stilistii ne indeamna sa nu cumparam multe produse noi, ci sa cream o garderoba capsula, acordand antentie pieselor vintage. Aceasta tendinta nu poate decat sa ne bucure. In acest articol noi iti spunem cum ar trebui sa ingrijesti corect articolele tale preferate. La urma urmei, de asta depinde cat de mult va trai un articol vestimentar in garderoba ta. 

Am adunat sapte sfaturi importante pe care ar trebuie sa le iai in seama daca doresti ca haina sau blugii tai preferati sa iti serveasca cu fidelitate mai mult de un sezon. 

Nu depozita hainele de blana si gecile de piele in ambalaje sigilate

Ea este cea care a creat palaria Maiei Sandu pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a! Ce spune Iuliana Chirosca despre experienta pe care a avut-o - VIDEO

In ultimul timp, sacii de vidat haine au castigat o mare popularitate. Acestea intr-adevar au multe avantaje, precum ar fi economisirea spatiului. Insa nu toate lucrurile, dupa cum s-a dovedit, pot fi depozitate in astfel de saci. Pentru piesele din piele si blana, acest mod de a depozita este strict interzis. Acest lucru se datoreaza faptului ca, din cauza lipsei de aer, acestea pot suferi. Daca vorbim de blana, cel mai probabil ca va aparea si un miros neplacut.  

Gecile cu puf, dimpotriva, trebuie depozitate in ambalaje sigilate

Gecile cu puf pot fi depozitate in saci de vidat haine. Insa exista un „dar” foarte important. Aerul nu trebuie sa fie pompat complet, ci cu aproximativ 50%. Si cu aproximativ 10 zile inainte de a imbraca aceasta geaca, trebuie sa o scoti din sac si sa o agati intr-un loc in care ea se va aerisi. Acest lucru este necesar sa fie facut ca geaca sa se intoarca la forma sa initiala. 

Husa pentru imbracaminte 

Cum sa depozitezi corect imbracamintea exterioara, astfel incat ea sa-si pastreze aspectul original? Raspunsul este simplu - pe un umeras si intr-o husa. Vom vorbi despre primul punct un pic mai tarziu, insa despre husa iti explicam imediat. Chiar daca pui hainele de iarna in dulap, praful din el se poate infiltra in haina. Iar husa te va scuti de aceasta problema. Insa trebuie sa fii foarte atent atunci cand alegi o husa. Ea nu trebuie sa fie prea scurta, pentru a nu deforma tivul hainei tale. De asemenea, conteaza materialul husei - prin tesaturile naturale poate trece umezeala si praful, asa ca cel mai bine este sa acorzi preferinta huselor din material sintetic. 

Dimensiunea umerasului conteaza 

Nu stii ce manichiura se poarta in aceasta toamna? Afla de la specialisti care sunt cele mai actuale culori si forme: „Tendintele din anul 2022/2023 sunt inspirate din sanul naturii” - VIDEO

Da, da, chiar si un astfel de obiect aparent simplu trebuie ales cu mare grija. De exemplu, pentru paltoane si sacouri, ar trebui sa alegi umerase mai largi, pentru a evita deformarea acestora. Insa, bluzele si rochiile de matase sunt cel mai bine de depozitat pe umerase din tesatura, care nu vor lasa nici o urma pe articolele tale. 

Umerasele nu sunt o solutie pentru toate problemele 

Din pacate, umerasele nu mereu sunt potrivite pentru depozitarea hainelor. De exemplu, pentru pulovere, rochii tricotate si fuste, acestea sunt contraindicate, deoarece ele pur si simplu iti pot largi haina. Cu toate acestea, ele nici nu pot fi pliate, caci asa risca sa fie botite. Ce faci in asa caz? Pe retelele sociale a aparut recent cel mai potrivit hack pentru a le depozita: indoaie articolul in jumatate si pune-l pe umeras din ambele parti.

Nu ignora nasturii si fermoarele

Gentile crosetate - o piesa vestimentara unica si memorabila! Mesterita Olesea Larionov iti explica cum le poti asorta pentru orice eveniment: „Asta este plusul lor” - VIDEO

Un alt sfat simplu care te va ajuta sa prelungesti viata articolului tau preferat. Sacourile, paltoanele, gecile si articolele cu blana trebuie pastrare cu nasturii sau fermoarul inchise, pentru ca ele sa nu-si piarda forma initiala. 

Nu uita de accesorii

Si ultimul sfat, la fel de important - regulile de ingrijire a accesoriilor. Este important sa depozitezi fiecare articol intr-o punga separata, pentru ca acestea se pot deteriora daca sunt in contact cu alte accesorii pentru un timp indelungat. De exemplu, o geanta de lac neagra va lasa urme pe pielea bej, iar lacul deschis poate fi stricat cu usurinta daca sta langa pielea inchisa la culoare. Este imposibil sa speli aceste urme, asa ca este mai bine sa eviti pur si simplu acest lucru. 

Articole din aceeasi categorie