14.03.2022
Magazinele Vans vor suspenda vanzarile in Rusia. Turcia a refuzat insa sa se alature sanctiunilor: „Pozitia noastra este clara”

Toate magazinele de imbracaminte si incaltaminte Vans nu vor mai functiona temporar in Rusia - a declarat pentru Gazeta.ru o angajata a magazinului, citand conducerea companiei.

„Angajatii magazinului au aflat despre acest lucru abia ieri. Ni se promite ca vom primi salariu, insa fara bonusuri si asa mai departe. Astazi este ultima zi. De astazi toate magazinele Vans se inchid in Rusia”, a spus angajata. 

Fluxul de sanctiuni internationale impotriva Rusiei, impuse la nivel de stat si privat, a inceput dupa ce Rusia a declarat razboi Ucrainei, pe data de 24 februarie. 

Peste 350 de companii straine si-au suspendat deja munca in Rusia sau au parasit piata rusa. Printre acestia se numara Inditex, H&M Group, LVMH, IKEA, McDonald's, Starbucks, Coca-Cola si multi altii.

Brand-ul H&M doneaza 1,5 milioane de euro pentru a ajuta victimele razboiului din Ucraina

Intre timp, seful Ministerului de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a spus ca masurile luate impotriva Rusiei nu contribuie nicicum la solutionarea conflictului, asa ca republica nu li se va alatura celorlalti. 

„Pozitia noastra este deschisa si clara. Sanctiunile nu vor rezolva problemele”, a spus Mevlut Cavusoglu.

Uniqlo si-a schimbat pozitia. Dupa ce a anuntat ca va ramane in tara, pentru ca „imbracamintea este o necesitate vitala”, acum s-a razgandit

Turcia deseori s-a oferit drept mediator pentru negocierile dintre Rusia si Ucraina. Cu toate acestea, chiar si fara participarea Turciei, discutiile par sa se indrepte catre un compromis.

Articole din aceeasi categorie