10.03.2022
Uniqlo si-a schimbat pozitia. Dupa ce a anuntat ca va ramane in tara, pentru ca „imbracamintea este o necesitate vitala”, acum s-a razgandit

Magazinul de imbracaminte japonez Uniqlo isi va suspenda activitatile in Rusia, desi in urma cu cateva zile, seful Fast Retailing Co. Tadashi Yanai a declarat ca brandul nu va parasi piata rusa.

„Imbracamintea reprezinta o necesitate vitala. Poporul rus are acelasi drept la viata ca si noi.”, a precizat Tadashi.

Cu toate acestea, dupa declaratia facuta, compania s-a confruntat cu presiuni si acuzatii din cauza refuzului de a se alatura sanctiunilor impotriva Rusiei, care sunt introduse masiv in intreaga lume, dupa inceperea razboiului in Ucraina. 

Astazi, compania a lansat o declaratie oficiala prin care anunta noua decizie.

Alla Pugacheva a negat zvonurile ca ar fi parasit Rusia pentru totdeauna: „Vacanta, odihna si un tratament nu sunt considerate emigrare” - VIDEO

„Am continuat sa operam cu Rusia, insa acum este clar ca nu mai putem continua din cauza unor dificultati. Prin urmare, am decis sa ne suspendam temporar activitatile. Fast Retailing este impotriva oricarei actiuni ostile. Condamnam toate formele de agresiune care incalca drepturile omului si ameninta existenta pasnica a oamenilor.

Am intampinat o serie de dificultati, inclusiv probleme operationale si o agravare a situatiei conflictuale dintre Rusia si Ucraina. Din acest motiv, ne suspendam temporar activitatea”, se spune in declaratia oficiala. 

De asemenea, compania a mentionat ca a donat deja 10 milioane de dolari printr-un parteneriat global cu ICNUR si angajatii marcii ajuta la furnizarea imbracamintei pentru refugiatii din Ucraina.

Multe branduri de moda si cosmetice si-au suspendat deja activitatea in Rusia, inclusiv Dior, Chanel, Louis Vuitton, retailerul suedez H&M Group, L'Oreal, Estee Lauder si altii.

Articole din aceeasi categorie