04.03.2022
Farfetch, Burberry, Mytheresa si alte branduri, de asemenea, au suspendat livrarile in Rusia

Un numar din ce in ce mai mare de branduri cunoscute si retaileri opresc procesarea comenzilor online pentru clientii din Rusia. Aseara s-a aflat ca livrarea de marfuri in Rusia a fost suspendata si de Burberry, Farfetch, Mytheresa, Matchesfashion si Golden Goose.

DHL a anuntat miercuri ca va intrerupe livrarile catre Rusia si Belarus. Compania americana de transport Fedex si olandeza TNT au confirmat, de asemenea, ca furnizarea serviciilor lor in Ucraina si Rusia a fost suspendata temporar. Companiile de transport maritim Maersk si Mediterranean Shipping Company au suspendat, de asemenea, comertul in regiune in aceasta saptamana.

Burberry a confirmat pentru Vogue Business ca a suspendat livrarile din cauza „problemelor operationale” si monitorizeaza in continuare situatia, care este in schimbare rapida. Brandul italian Golden Goose a confirmat ca si-a oprit livrarile in tara din cauza restrictiilor comerciale. Mytheresa a oprit inca de luni livrarile catre Rusia. 

Giorgio Armani si-a prezentat noua colectie in liniste, ca semn de respect pentru Ucraina: „Ceva tulburator se petrece in jurul nostru” - VIDEO

Anterior, Yoox Net-a-Porter Group, care include mai multi retaileri online, a incetat sa livreze in Rusia. Comertul cu Rusia a fost deja inghetat de marcile Nanushka, Ganni si Coperni. De asemenea, marele retailer suedez H&M Group suspenda temporar vanzarile in Rusia din cauza razboiului din Ucraina. 

Problema impunerii unui embargo total asupra livrarilor de lux catre Rusia a fost deja ridicata - reprezentantii Ucrainei au cerut acest lucru industriei occidentale.

Nike a suspendat vanzarile produselor sale in Rusia! Vezi cum au reactionat internautii rusi

Cei care doresc acum sa cumpere bunuri de lux deja importate in Rusia se confrunta si ei cu dificultati. Din cauza scaderii rublei, preturile din buticuri s-au schimbat. De exemplu, o rochie Vetements in loc de 189 de mii de ruble costa acum 228 de mii de ruble.

Renumita casa de moda Balenciaga - solidara cu Ucraina! Pagina renumitului brand a intreprins actiuni surprinzatoare pentru a-si demonstra suportul - FOTO

Este de remarcat faptul ca brandurile in sine se confrunta acum cu o anumita presiune. De exemplu, activistii au criticat recent industria modei pentru ca nu sprijina Ucraina in aceste momente complicate. 

Articole din aceeasi categorie