16.11.2021
Cum sa asortezi corect culorile intr-o tinuta, ca sa arati original. Afla de la stilista, Alina Caraus: „Acum este in trend sa fii cat mai diferit” - FOTO

In vestimentatie, asortarea culorilor, este un lucru esential, in caz ca doresti sa obtii o tinuta reusita, la care toti isi vor intoarce privirile. Cand mergi la un eveniment special, la birou sau pur si simplu iesi in oras cu prietenii. Oriunde trebuie sa arati cat mai bine, dar si sa te simti confortabil. Mai multe sfaturi in materie de fashion ne-a oferit stilista Alina Caraus, exclusiv pentru perfecte.md.

Exista numeroase combinatii de culori pe care le poti asorta intr-o tinuta, doar ca acest lucru trebuie facut cu gust. Despre cum asortam corect culorile si ce trebuie sa scoatem in evidenta intr-o tinuta, ne spune Alina Caraus, stilista.

Inspiratia pentru tinutele create de Alina, dupa spusele ei, vin din interior, din ceea ce simte in conformitate cu locul in care se afla si alti factori care influenteaza cumva dispozitia stilistei. „Desigur ca ma inspira si oamenii care ma inconjoara, caracterele, modul de viata, aspiratiile si aspectul fizic al fiecaruia”.

Sunt cateva reguli pentru a combina culorile in asa fel, incat sa fie si frumos, dar si corect:

O regula, care este una generala, ar fi utilizarea a trei culori intr-o tinuta. Insa, dupa cum spune Alina: „Regulile sunt pentru a le incalca. Acum este in trend sa fii cat mai diferit, de aceea in lumea modei regulile dispar”.

O alta Natalia Gordienko, mai putin stiuta de public! „Iubesc, dar nu sunt intr-o relatie”. De ce interpreta nu sarbatoreste 8 martie. Interviu de suflet - VIDEO

Nu exista un numar exact de culori, care pot fi combinate intr-o tinuta. Dupa parerea stilistei: „Mai putine culori intr-o tinuta este mai frumos si mai bine, decat multe culori aiurea”.

„1. Pentru a te asigura ca nu dai gres, cea mai sigura metoda este de a purta aceeasi culoare. De exemplu o tinuta integrala de culoarea albastra”.

„2. Foloseste tonuri diferite ale aceleiasi culori. Alege o nuanta de baza si combin-o cu mai multe tonuri ale acesteia”.

Obiceiurile proaste ale lui Kate Middleton - de la nerespectarea etichetei la fumat

„3. Poti obtine un echilibru in tinuta ta combinand o nuanta rece cu una calda sau, doua culori reci cu doua calde, dar culorile sa fie diferite”.

„4. Culorile pastelate se potrivesc perfect intre ele. Nu vei da gres daca tinuta ta va consta din 3-4 culori pastelate”.

„5. Unul dintre preferatele mele trucuri vestimentare este, atunci cand adaugam accent colorat pe un accesoriu. De exemplu, o tinuta total Denim, accesorizata cu o bereta si o geanta rosie”.

O tinuta simpla, poate fi transformata in una stiala, originala si complexa, in primul rand prin felul in care o purtam, prin energia pe care dorim sa o emanam. Pentru aceasta, ne vin in ajutor accesoriile: de cap, genti, bijuterii, esarfe, etc.

O alta metoda ar fi combinarea diferitor stiluri vestimentare, tinand cont de stilul personal. De exemplu, o tinuta romantica, accentuata prin articole de sport (rochie cu print floral + adidasi albi + chipiu + geaca de jeans).

Orice fata viseaza la asta! O tanara - ceruta in casatorie de iubitul ei, chiar in timpul concertului interpretei Adele. Emotii de neuitat traite de indragostiti - VIDEO

Un truc, la fel de curios, in completarea tinutelor feminine, este utilizarea articolelor barbatesti, precum o rochie de seara combinata cu un sacou barbatesc sau o pereche de pantaloni evazati sexy in combinatie cu o camasa barbateasca. 

Mai nou, anumite articole vestimentare pot fi folosite ca accesorii, de exemplu un pulover in rol de fular”.

„Colorat si deosebit, in timpul rece si posomorat, putem arata atunci cand purtam alte culori decat negru, gri si bej”, ne spune stilista. „Este necesar de a adauga tinutei ceva colorat, pentru a accentua si a face mai original look-ul”. 

Un sfat ar fi sa porti accesorii colorate pentru cap, precum palarii, berete, fulare chiar. De asemenea, genti cu print interesant. 

Pe timp de iarna, fashionista ne recomanda sa imbracam o geaca sau un palton de culoare verde, albastru, violet, bordo, orange, etc. Acest lucru ne va asigura o buna dispozitie pentru toata ziua, dar si ne va face sa aratam super.

Armonia culorilor este una cruciala in domeniul modei. Cel mai mic detaliu cromatic poate transforma complet o tinuta. Desi tendintele s-au schimbat radical de-a lungul timpului, regulile de baza pentru asortarea culorilor in vestimentatie au ramas la fel. 

Articole din aceeasi categorie