21.01.2022
Ce frumos! Marina Carnat - sedinta foto adorabila alaturi de fiicele sale: „A avea rabdare e una din cele mai importante calitati ale unui om” - FOTO

Marina Carnat este o mama-eroina fericita si implinita. Ea este cunoscuta in mediul online, datorita postarilor privind alimentatia, educatia, dar si cum se descurca avand opt copii. Chiar daca are o multime de treburi pe capul ei, se pare ca le reuseste pe toate si adora sa petreaca timpul cu copiii ei.

Recent, bloggerita a postat mai multe poze cu cele cinci fiice ale sale si a induiosat prietenii sai de pe Instagram. Ca de obicei, frumoasa mamica a scris un text educativ in descrierea pozei si a sugerat tinerelor mame sa aiba rabdare cu copiii lor. Totodata, ea le-a dat si cateva sugestii despre cum sa ii invete si pe acestia la randul lor sa obtina maiestria rabdarii:

„A avea rabdare e una din cele mai importante calitati ale unui om, dupa parerea mea…dar cum sa o ai? Copilul nu are rabdare. Si este absolut normal, deoarece fiecare om se naste egoist. Pentru el, centrul lumii este el insasi. Copiii nu pot amana placerile. Ei vor totul si acum. Dar noi? Adultii? Oh, si noi, ca parinti, suntem obligati sa ii invatam rabdarea, nu-i asa? Dar cum prinde copilul la rabdare? Il invatam! Dar atentie: invatarea necesita timp si iarasi rabdare!

Cu dragoste, perseverenta si stabilitate ajungem sa-i dezvoltam aceasta calitate. Insa, nu de putine ori, parintele observa o stagnare sau chiar un regres in comportamentul copilului… si se poate simti neputincios si gandeste ca toata munca a fost in zadar. Dar nu este asa. Eu am invatat ca o lipsa temporara de progres sau regresie este total normala si nu inseamna ca parintele face un lucru gresit sau ca ceva nu este in regula cu copilul. Invatarea nu decurge intotdeauna atat de bine pe cat ne-am dori. Aceasta este realitatea. In pofida barierelor, e bine sa nu ne abatem de la programul nostru educational si sa depunem eforturi suplimentare pentru a trece in siguranta de etapa de regresie (temporara), privind cu optimism: spre viitor – spre scop. De exemplu, cand il “invatam la oala.” Totusi, daca un parinte simte ca problema persista sau chiar se agraveaza, in ciuda rabdarii si atitudinii sale calme fata de momentele de regres, ar trebui sa ia in considerare schimbarea directiei sau consultarea unui specialist. Ce ma ajuta pe mine, ca parinte, sa am rabdare? Cred ca orice persoana este capabila sa invete sa fie retinuta si sa-si invinga furia. Va zic un secret: Ati observat ca la tot ce e al nostru, noi reactionam in panica, iar la tot ce e al unui strain, reactionam fara mari emotii negative. Pai iata, in situatii concrete de criza, eu imi imaginez ca acel lucru sau copil nu este al meu, ci e unul strain, si automat imi vine rabdarea ca o pastila ce ia durerea. Dar voi cum va dezvoltati rabdarea?” a scris aceasta.

Numele le-a purtat noroc si i-a facut faimosi! Vezi lista celor mai cunoscuti moldoveni ce poarta numele „Ion” - VIDEO

A trecut peste frica de zbor si a ajuns chiar in Zanzibar! Cristina Scarlevschi - despre experienta sa de neuitat in vacanta, dar si operatia de marire a sanilor: „Eu am incredere in mine! Pur si simplu mi-am dorit tare!” - VIDEO

Postarea a acumulat in mai putin de o ora aproape 10.000 de aprecieri, iar urmaritorii Marinei au fost incantati de imaginile adorabile postate de ea: „Mya atit de zimbitoare / Atat de frumoase/ Dumnezeu te-a inzestrat cu rabdare. Fiti binecuvantate! ” sunt doar cateva dintre comentariile internautilor.

Este evident faptul ca domnitele au mostenit frumusetea de la mama lor, iar rabdarea si cumsecadenia este una dintre virtutiile lor de baza. 

Are 18 ani, iar de 10 luni practica powerlifting-ul si deja a reusit sa devina campioana europeana! Vezi ce planuri are pentru anul 2022, sportiva Mihaela Ursuleac: „Este doar un stereotip ca femeile nu pot practica acest sport” - VIDEO

Sursa FOTO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie