11.10.2024
„TulbuRun”, „Concert de Ziua Orașului 2024” sau „Ethno Jazz Festival”! Iată unde poți merge să te distrezi în weekend - FOTO

În acest weekend, poți profita de o paletă variată de evenimente. De la festivaluri culturale și târguri tematice, până la maratoane. Organizatorii se pregătesc să primească atât persoanele ce locuiesc în țară, cât și vizitatorii din diasporă.

Ethno Jazz Festival 2024, ediția XXII

ETHNO JAZZ FESTIVAL 2024, ediția XXII

Pe 11 și 13 octombrie, începând cu 19:00, la „Teatrul Fără Nume” se organizează Ethno Jazz Festivl 2024, ediția XXII.

Concert de Ziua Orașului 2024

Concert de Ziua Orașului 2024

Pe 13 și 14 octombrie, capitala se pregătește să reunească locuitorii și vizitatorii săi în două zile pline de activități care reflectă bogăția culturală și diversitatea orașului. Atmosfera festivă va cuprinde fiecare colț al orașului, oferind tuturor ocazia de a se reconecta cu tradițiile și de a celebra spiritul autentic al Chișinăului. Pe lângă concertele spectaculoase, programul include târguri, expoziții, activități culturale și de divertisment, care vor aduce bucurie și vor contribui la consolidarea sentimentului de comunitate.

11 octombrie: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

Festivalul Etniilor

Festivalul Etniilor

Festivalul Municipal al Etniilor, ediția a XXIII-a va avea loc pe 12 octombrie 2024, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.Porturi populare, dansuri tradiționale, expoziții tematice, posibilități de dialog multicultural, delicii gastronomice, dar și multe alte oferte interculturale îi așteaptă pe toți cei care doresc să cunoască culturile comunităților etnice din Republica Moldova. Evenimentul va debuta la ora 10:00 cu ceremonia de depunere de flori la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” și o paradă a portului popular, urmat de vizita în Casa Mare, simbol al culturii noastre tradiționale, după care la ora 11:00 va avea loc inaugurarea oficială a Festivalului.

Harvest Party la Château Sobor!

Harvest Party la Château Sobor!

FASHION FRIDAY cu Xenia Bugneac! All Black domină moda și designul anului 2024-2025 - FOTO/VIDEO

Pe 12 și 13 octombrie, la Harvest Party la Château Sobor se organizează un eveniment dedicat toamnei și vinului, unde vei avea ocazia să participi la procesul de creare a vinului și să savurezi atmosfera caldă și autentică.

Parcul Giganților

Parcul Giganților

Pentru prima dată în Moldova! Un parc de distracții unic, analogii căruia nu există în lume. De pe 5 și până pe 17 octombrie, giganții din legende vor prinde viață cu ajutorul tehnologiei animatronice în „Parcul Giganților” la MoldExpo.

YardSale Market

YardSale Market

Pe 12 octombrie de la 12:00 și până la 20:00, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt va avea loc un iarmaroc de meșteșugărit și produse eco din Grupuri de Acțiune Locală din Republica Moldova. YARDSALE, ateliere interactive pentru copii și adulți, mâncare gustoasă și băutură savuroasă, concert The Snails și Tricotaj - sunt câteva dintre ingredientele DAY Foiala.

Radu Gînsari dă totul din casă! Ce a povestit fotbalistul despre relația cu Anișoara Loghin, dar și cum sunt împărțite responsabilitățile în familia lor - VIDEO

TulbuRun la Vinăria Asconi

TulbuRun la Vinăria Asconi

O toamnă fără tulburel – timp „pierdut în zadar”! Pentru toți cei cărora le place să alerge prin pădurile și dealurile Moldovei îmbrăcate în straie de toamnă, iar la finiș să fie întâmpinați cu o medalie, multă muzică bună și un pahar de tulburel, se organizează competiția TulbuRun 2024 la Vinăria Asconi. Totul va avea loc pe 12 octombrie, începând cu ora 10:00.

SURSA FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie