21.10.2024
Tatiana Țîbuleac ne duce faima în lume! Scriitoarea a obținut premiul literar „Angelus” din Europa Centrală - FOTO

Scriitoarea de la noi, Tatiana Țîbuleac, s-a ales recent cu premiul literar polonez „Angelus” din Europa Centrală pentru cel de-al doilea roman scris de către ea, „Grădina de sticlă”. Premiul i-a fost acordat în baza votului publicului.

„Premiul central european Angelus în baza votului publicului îi este acordat Tatianei Țîbuleac pentru romanul Grădina de sticlă. Felicitări, Tatiana”, este mesajul publicat pe facebook de către Editura Cartier.

Gabriel Nebunu - în centrul unui scandal! Cum a răspuns interpretul la mesajele cu subînțeles ale lui Oleg Vitliuc și ale Doinei Sulac - FOTO/VIDEO

„Felicitări Tatianei. Felicitări și domnului Serebrean. Felicitări, Republicii Moldova”, „Mă bucur din suflet și aștept de ani să mai citesc ceva nou”, „Felicitări, Tatiana! Felicitări, Cartier”, sunt câteva dintre mesajele de felicitare ale internauților.

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac are două cărți publicate în limba poloneză și anume: „Vara în care mama a avut ochii verzi” și „Grădina de Sticlă”. 

Tatiana Țîbuleac este o scriitoare din Republica Moldova. Este originară din Chișinău și a studiat Jurnalism și Comunicare la Universitatea de Stat din Moldova. Tatiana a fost reporter, editor și prezentator PRO TV Chișinău. Astăzi ea este stabilită la Paris și continuă să activeze în domeniul dat.

Aceasta a debutat ca scriitoare în 2014 cu o colecție de nuvele „Fabule Moderne”, de la Editura Urma Ta, Chișnău. În 2017 a apărut primul ei roman: „Vara în care mama a avut ochii verzi”, Cartier Publishing House. Pentru această operă a primit premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova, premiul revistei literare Observator Cultural din București și premiul Lyceum la festivalul FILIT din Iași. În Spania a primit premiul Booksellers Recommend 2020 pentru ficțiune și Premiul Calamo.

7 trucuri care te ajută să slăbești și să îți menții silueta

Gradina de Sticlă este al doilea ei roman și a câștigat Premiul UE pentru literatură în 2019. În 2021 a câștigat cea mai înaltă distincție a Moldovei și anume „Ordinul Republicii”.

SURSA FOTO: FACEBOOK

Articole din aceeasi categorie