07.03.2022
„Putin, criminal de razboi”. Zeci de activiste Femen din Franta au organizat un flashmob topless prin care au cerut integrarea Ucrainei in UE - FOTO/VIDEO

Un grup de femei din Ucraina a organizat un flashmob mai putin obisnuit in capitala Frantei - Paris. Acestea si-au expus nemultumirea fata de situatia actuala si l-au poreclit pe Presedintele Rusiei Vladimir Putin - un criminal. 

 Femen este un grup feminist de origine ucraineana, fondat la Kiev in 2008 de Anna Hutsoi, iar in prezent este activ in opt tari. 

Flashmobul s-a desfasurat intr-un mod neobisnuit. Zeci de femei au aparut topless cu un slogan sugestiv in care scria: „Feminist against war” , adica feminismul impotriva razboiului.

A fost voluntar la Moldexpo si i-a placut aceasta experienta! Ce spune interpretul Denis Midone despre razboiul din Ucraina, dar si daca isi doreste sa se lanseze pe piata ruseasca: „Eu sunt o persoana apolitica, dar...” - VIDEO

Acestea au scandat „Putin, criminal de razboi” , iar in acest mod au cerut ieri independenta, integritatea teritoriala si accelerarea procesului de integrare a Ucrainei in Uniunea Europeana. 

„Cerem integrarea Ucrainei in UE, pentru ca, printre altele, sa beneficieze de clauza de aparare reciproca, semnata in 2007 de tarile membre UE in timpul Tratatului de la Lisabona. UE trebuie sa recunoasca oficial ca Ucraina este un stat care impartaseste valorile noastre democratice. Astazi, ucrainenii au comis o singura crima, sa lupte pentru libertatea lor, pentru dorinta lor de a fi liberi si suverani.” ,au spus ele.

Un ucrainean a ales un mod neobisnuit sa-si apere casa! Vezi academicianul care si-a folosit cartile pentru a baricada fereastra apartamentului sau - FOTO

Sursa FOTO/VIDEO: femen_france

Articole din aceeasi categorie