12.01.2022
Premiera pentru Republica Moldova! Vezi cine este prima sportiva care va pleca la Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing. INTERVIU cu Doina Descalui

Doina Descalui are doar 22 de ani insa a reusit o performanta unica pentru tara noastra. Ea este prima femeie din Republica Moldova care participa la ocurile Olimpice de la Beijing la proba de sanie. 

Doina Descalui practica acest sport din 2016, insa a facut 7 ani si dansurile sportive.„Sunt familiarizata cu sportul si stiu ce inseamna munca zilnica si miile de ore petrecute in salile de antrenament. Evident ca exista o divergenta foarte mare intre sanie si dansuri.”, a mentionat sportiva exclusiv pentru perfecte.md.

„Mai intai a incercat verisorul meu acest gen de sport si peste un an, in vara anului 2016, presedintele Federatiei de schi, biatlon si sanie m-a intrebat si pe mine daca nu doresc sa incerc. La inceput raspunsul meu a fost unul negativ si prompt din cauza faptului ca dupa diferite cercetari am considerat ca este un sport periculos pentru mine. Asta dupa ce am gasit un video si o stire ca la antrenamentele pentru Jocurile Olimpice de la Vancouver a murit un sportiv. Dar bine, am trecut peste acest video si incurajata de parinti in toamna anului 2016 mai exact in luna octombrie , Doina era cu sania in mana la primul antrenament, neavand nicio mica idee despre cum se conduce aceasta sanie.”, a adaugat Doina.

Vestea a primit-o cu cateva zile in urma in timp ce pleca spre Germania, acolo unde va participa la un alt concurs. „Atunci nu am realizat inca ce se intampla, am realizat abia aseara cand s-a inceput toata nebunia pe internet.”, povesteste tanara.

Natalia Gordienko - regina marii! Vezi cum a aparut artista in show-ul muzical din Rusia „Povestea de Anul Nou” - FOTO

Se simte mandra de aceasta performanta si spune ca tot ce isi doreste este sa execute 4 coborari curate si sa nu o copleseasca emotiile prea tare. „Nu este intr-atat de important ce loc ocupi la acele jocuri, este important faptul ca ai ajuns acolo dupa multa munca, efort, trairi si traume.”, considera Doina.

Pe langa toate partile pozitive ale acestui sport, tanara mentioneaza ca este foarte greu sa te dezvolti in Republica Moldova. „Este foarte complicat sa practici acest gen de sport in Republica Moldova, pentru ca nu avem aceeasi baza de antrenament si nu avem acelasi tip de echipament precum au tarile mult mai dezvoltate si bazate anume pe acest gen de sport.”

Emilian Cretu si-a vandut apartamentul in timp record! Dupa doar 3 ore de la plasarea anuntului, casa actorului s-a facut cu un nou proprietar: „Ea cumva a simtit ca apartamentul este al ei” - VIDEO

Potrivit Comitetului National Olimpic si Sportiv, Doina este antrenata de Bogdan Macovei, triplu participant la Olimpiada.

„Nu putem decat sa iti multumim pentru tot sacrificiul tau, sa te felicitam pentru realizarile tale si vom tine pumnii cat mai strans. Mult succes, Doina! Suntem mandri de tine!”, a mentionat pe pagina de Facebook, echipa sportiva, Moldova LUGE. 

Te cucereste din prima! The Motans a lansat primul remix la piesa „In Golul Tau”: „Ne place la nebunie”

Doina Descalui va debuta la Jocurile Olimpice de la Beijing pe 7 februarie.

O noua aparitie provocatoare! Dua Lipa si-a aratat formele intr-un costum de baie roz: „Trezeste-te si straluceste” - FOTO

Articole din aceeasi categorie