22.11.2022
Premiera la Teatrul Mihai Eminescu din capitala! Tatiana Lazar si Olesea Svecla vor lansa astazi un spectacol despre drama mamelor plecate la munca in Italia. Afla cum s-a descurcat fiica Olesei, Cassandra la prima sa experienta in calitate de actrita - VIDEO

Drama pe care o traieste tara noastra de ani buni, cea a copiilor crescuti fara mamele plecate la munca in Italia este subiectul unei noi piese la Teatrul Mihai Eminescu. Este vorba de un monospectacol semnat de Tatiana Lazar, in regia Olesiei Svecla. Afla detalii despre piesa in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Spectacolul „Dragoste la Pachet” aduce in lumina istoriile impresionante ale mamelor plecate in Italia si a copiilor ramasi acasa fara comunicare, fara afectiune si intelegere. „Cand pleaca mamele si raman copiii, cand ei isi asteapta mamele si nu stiu cand o sa vina si atunci tot ce putem noi sa le dam sunt niste pachete pe care le facem cu dragoste ca ei sa-si aminteasca, sa fie mandri...”, a mentionat autoarea si actrita Tatiana Lazar.

Autoarea piesei a trait pe propria piele drama despartirii de copii si incercarea de a compensa durerea prin pachetele cu daruri trimise din Italia, acasa. „Eu 12 ani am stat in Italia si tot ce am scris in aceasta lucrare nu e nimic inventat. Initial am vrut sa fac un spectacol din mai multe femei, dupa care din experinta a mai multor persoane am facut o singura biografie. Atunci cand eu scriam, boceam. Aceste mame si-au jertfit anii, tineretea, nu si-au trait povestile lor intregi.”, a adaugat Tatiana Lazar.

De la IT - la muzica! Dupa o pauza de 3 ani, Natalia Moraru a revenit cu un nou single! Afla de ce a decis interpreta sa lanseze o piesa in limba rusa - VIDEO

Experienta despartirii a trait-o si regizoarea spectacolului, Olesea Svecla, doar ca de cealalta parte a baricadei. „Doamna Tatiana Lazar a fost in Italia, iar eu sunt copilul care a crescut fara mama, a fost peste hotare. Cand a venit doamna Lazar cu acest text la mine, eu am zis ca vreau sa fac un text despre mamele noastre care au plecat si si-au jetfit tineretea.”, a spus actrita Olesea Svecla.

A plecat de acasa pentru ca nu se mai putea, recunoaste actrita. „Nu erau bani. Atunci era perioada cand salariul ala mic de la treatru nu se dadea.”, a recunoscut Lazar.

In spectacol apare si fiica regizoarei, micuta Cassandra. „Eu ma tin minte copilul care am lasat-o pe mama sa plece cand aveam 10 ani si m-am gandit ca cei mici sunt sensibili atunci cand vine vorba de plecarea mamelor si Cassandra, fiica mea, are rolul acestui copil care asteapta pe mama acasa.”, a povestit Olesea Svecla.

A slabit cu 7 centimetri in jurul taliei datorita criolipolizei - o inovatie in Republica Moldova! Afla ce impresii si-a facut Victoria Rosca despre aceasta procedura, dar si ce recomandari a primit de la Alina Andronic, administrator Mostelle - VIDEO

Regizoarea recunoaste ca a ramas mandra de micuta actrita. „Intr-o zi mi-au adus-o pe Cassandra si au spus „Tine-ti actrita.” A muncit foarte bine, destul de responsabila a fost.”

Articole din aceeasi categorie