23.06.2022
Nike paraseste definitiv piata rusa! Ce mesaj a transmis compania in legatura cu aceasta situatie

Cunoscutul brand de imbracaminte sport si-a suspendat activitatile in Federatia Rusa in urma cu trei luni, dar decizia de a se retrage complet de pe piata rusa a fost luata abia acum.

Conform agentiei de stiri Reuters, producatorul american de imbracaminte sport Nike a decis sa paraseasca complet piata rusa din cauza razboiului din Ucraina.

„Nike se retrage complet din Rusia la trei luni dupa ce si-a suspendat activitatile acolo.”, se arata intr-o scrisoare a companiei.

Potrivit presei straine, Nike a declarat pe 3 martie ca isi va suspenda temporar activitatea tuturor magazinelor din Rusia ca raspuns la agresiunea Kremlinului impotriva Ucrainei.

„Nike a luat decizia de a parasi piata rusa. Prioritatea noastra este sa asiguram sprijinul deplin al angajatilor nostri in timp ce ne reducem in mod responsabil activitatile in urmatoarele luni.”, citeaza agentia o scrisoare a companiei.

Natalia Oreiro si-a schimbat radical look-ul! Acum actrita a devenit blonda - FOTO

Versiunea rusa a site-ului companiei a postat urmatorul mesaj: „Nike Inc. a decis sa paraseasca piata rusa. In acest sens, site-ul web nike.com si aplicatia mobila Nike nu vor mai fi disponibile in aceasta regiune”.

Anuntul mai precizeaza ca magazinele Nike, care s-au inchis recent, „nu se vor mai redeschide”.

Anterior, compania producea uniforme pentru alergatori si jucatori de hochei rusi, precum si pentru echipa de fotbal rusa si clubul de fotbal din Moscova „Spartak”.

Reamintim ca la inceputul lunii martie, Adidas a blocat site-ul lor si aplicatia pentru rezidentii din Rusia, anuntand inchiderea magazinelor sale pe teritoriul Rusiei.

Doua inimi bat in ea! Mihaela Tabura a dezvaluit sexul viitorului sau copil. Vezi ce va avea artista - o fetita sau un baietel: „Am facut un gender party si am aflat ca vom avea...” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie