18.09.2023
Marc Anthony a implinit 55 de ani. Imagini de colectie cu celebrul cantaret - FOTO/VIDEO

Marc Anthony (nume real Marco Antonio Muniz) s-a nascut la 16 septembrie 1969, in New York, SUA, intr-o familie modesta de portoricani romano-catolici.

Numele i-a fost dat dupa cel al cantaretului mexican Marco Antonio Muniz (n. 3 martie 1933), scrie Agerpres.

La varsta de 12 ani a fost descoperit, impreuna cu sora sa, de producatorul David Harris. Anthony a fost angajat pentru a canta pe fundalul unei productii, iar calitatile sale de compozitor au devenit evidente printr-o compozitie timpurie, „Boy, I've Been Told", un hit de Top 40. Ulterior, Marc a cantat pe albumul de debut al lui Safire, noteaza site-ul www.thefamouspeople.com.

Si-a inceput cariera ca vocalist pentru Freestyle music and Underground New York House music acts. Si-a schimbat numele pentru a nu crea confuzie intre el si artistul mexican Marco Antonio Muniz si a lucrat ca backing vocal pentru Menudo si Latin Rascals.

In 1988, a lansat primul album, „Rebel". A continuat timp de patru ani colaborarea cu Freestyle Music, lansand diverse single-uri si cantand ca backing vocal. Colaborand cu producatorul Little Louie Vega, Anthony a inregistrat albumul "When the Night Is Over", in 1991.

In 1992, si-a schimbat stilul de la freestyle music la salsa si alte genuri spaniole. Un an mai tarziu, in 1993, a lansat albumul de muzica salsa „Otra Nota" si a sustinut mai multe turnee prin America, devenind cunoscut, scrie site-ul amintit.

Theo Rose, imagine emotionanta alaturi de fiul ei. Cat de mult i s-a schimbat viata de cand a nascut - FOTO

In 1995, a lansat albumul „Todo a su tiempo" si a castigat premiul Hot Tropical Artist of the Year. A fost nominalizat la premiile Grammy pentru piese ca: „Te Conozco Bien", „Hasta Ayer", „Nadie Como Ella", „Se Me Sigue Olvidando", „Te Amare" si „Llegaste A Mi".

„Contra la Corriente" este un album de muzica spaniola lansat in 1997, promovat printr-un concert la Madison Square Garden si care a castigat un Grammy pentru Best Tropical Latin Performance. Tot in acest an, starul are si prima colaborare cu Jennifer Lopez, la piesa „No Me Conoces". Apoi, a inregistrat piesa „No Me Ames", pentru albumul de debut al lui Jennifer Lopez.

Anul 1999 a insemnat pentru Marc Anthony aparitia albumului „I Need to Know", de pe care au fost promovate single-urile „My Baby You", „You Sang to Me", „That's Okay".

In 2001, a lansat albumul „Libre", care a primit discul de aur si a stationat 14 saptamani pe prima pozitie in topul Billboard Latin Albums. Anul urmator, a lansat un alt album in limba engleza - "Mended" - care include hiturile: "I've Got You", "I Need You", "Tragedy", "Love Won't Get Any Better" si "She Mends Me".

In 2004, a scos doua albume, "Amas Sin Mentiras" si "Valio La Pena", care au castigat numeroase premii, printre care si un Grammy. Jennifer Lopez si Marc Anthony au cantat impreuna piesa "Escapemonos", la premiile Grammy din 2005. In anul urmator, a aparut "Sigo Siendo Yo", un album spaniol de greatest hits.

In 2010, Anthony a lansat "Iconos", un album de coveruri ale unor piese vechi latino, alaturi de artisti ca Jose Luis Perales, Juan Gabriel si Jose Jose.

Intre albumele lansate de Marc Anthony amintim: "When the Night is Over" (1991), "Otra Nota" (1993), "Todo a Su Tiempo" (1995), "Contra la Corriente" (1997), "Marc Anthony" (1999), "Desde un Principio: From the Beginning" (1999), "Libre" (2001), "Mended" (2002), "Exitos Eternos" (2003), "Amar Sin Mentiras" (2004), "Valio la Pena" (2004), "Sigo Siendo Yo" (2006), "El Cantante" (2007), ''Icons'' (2010), conform site-ului www.thefamouspeople.com.

Circ total! Cum si-au facut aparitia Kanye West si sotia sa la un spectacol de moda - FOTO

Ca actor, Marc Anthony a jucat in mai multe productii cinematografice, precum "East Side Story" (1988), "Carlito's Way" (1993), "Natural Causes" (1994), "Hackers" (1995), "Big Night" (1996), "The Substitute" (1996), "Bringing Out The Dead" (1999), "Man on Fire" (2004), "El Cantante Hector Lavoe" (2007), iar in anul 2010 a jucat in serialul TV "HawthoRNe".

A interpretat piesa "Mrs. Robinson", alaturi de Jennifer Lopez, in cadrul Movies Rock concert. A sustinut diverse concerte in memoria lui Michael Jackson si a deschis mai multe editii NFL. Marc Anthony este si proprietar minoritar al echipei de fotbal americane Miami Dolphins.

Multi-laureat al premiilor Latin Grammy, este considerat de The Guiness Book of World Records drept cel mai bine vandut artist de salsa din toate timpurile. In cariera sa a castigat de cinci ori premiul Grammy si a vandut peste 12 milioane de albume in intreaga lume. S-a remarcat prin vocea sa de tenor, prin numerele de salsa si balade.

In 2011, a colaborat cu Pitbull si au lansat videoclipul piesei "Rain Over Me". Track-ul face parte de pe albumul lui Pitbull, "Planet Pit". Doi ani mai tarziu, a aparut albumul "Marc Anthony 3.0", care a fost premiat la American Music Award, a primit o nominalizare la Grammy, cinci premii Lo Nuestro, doua Premios Juventud, trei Billboard Awards. Single-ul "Vivir Mi Vida" a intrat pe locul 1 pe iTunes, Billboard, si a ramas pe aceasta pozitie 18 saptamani consecutiv.

Marc Anthony a fost printre marii castigatori ai Billboard Latin Music Awards in 2014. El a primit 10 premii, printre care Artistul Anului, Cel mai bun album latino al unui cantaret, iar "Vivir Mi Vida", varianta lui pentru "C'est la vie" a lui Khaled, a fost Hot Latin Song of the Year.

In 2013-2014, artistul a efectuat turneul "Vivir Mi Vida", care a inclus mai multe orase din SUA si America de Sud.

Al doilea single de pe albumul "Marc Anthony 3.0" este "Cambio de Piel", iar o alta piesa lansata este ''Flor Palida''. In 2016, Jennifer Lopez si Marc Anthony au lansat single-ul "Olvidame y Pega la Vuelta", iar in 2017 a fost lansat videoclipul "Felices los 4" - Maluma ft. Marc Anthony, potrivit site-ului www.noutatimuzicale.ro.

In 2018, muzicianul a efectuat turneul "Marc Anthony Legacy Tour". Un an mai tarziu a lansat albumul "Opus", al 12-lea din cariera sa, acesta debutand pe locul 90 in Billboard 200, pe locul al doilea in Top Latin Albums si pe primul loc in Tropical Albums chart, fiind vandut in peste 9.000 de exemplare. In acelasi an, artistul a fost nominalizat la Latin American Music Awards, categoria "Favorite Tropical Album".

In 2020, "Opus" a fost nominalizat la Lo Nuestro Awards, pentru "Album of the Year"; la Grammy Awards pentru "Best Tropical Latin Album", castigand premiul; la Billboard Latin Music Awards, pentru "Tropical Album of the Year".

In 2022, a aparut albumul "Pa'lla Voi".

Articole din aceeasi categorie