08.03.2022
Maia Sandu - mesaj dedicat Zilei Internationale a Femeilor: „Sa construim impreuna o lume in care vocea femeilor conteaza – intr-o asemenea lume nu este loc de razboi.”

Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook dedicat tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 Martie.

„Femeile care au protestat in pietele oraselor europene la inceputul secolului trecut, cerand drepturi egale cu barbatii, au luptat pentru o lume noua, pasnica, o lume in care viata si demnitatea umana este respectata. Pe 8 martie, celebram curajul si viziunea acestor femei. Datorita lor, astazi fiecare fetita stie ca lumea din jur ii apartine in masura egala cu baietii. Stim ca putem fi cum dorim si cine dorim prin munca, efort si tenacitate.”, a scris Maia Sandu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Si-au pus haine in culorile galben-albastru si au cantat pentru pace! Valeria Pasa a realizat un videoclip in 3 zile si acesta deja se bucura de succes: „Din persoanele publice ne-a mentionat si Antonia pe Instagramul sau” - VIDEO

Totodata, presedinta s-a referit si la razboiul din Ucraina si a mentionat ca in anul 2022, femeile din Ucraina sunt nevoite sa-si duca copiii si varstnicii in siguranta, dincolo de frontiera tarii; multe femei se inroleaza in armata si lupta alaturi de barbati pentru independenta patriei lor: „Femeile din Ucraina, cele din Moldova, cele din toata lumea cer incetarea razboiului si restabilirea pacii. Noi stim: pacea si viata sunt prioritare.”

„Dragi femei, fete si fetite, as vrea sa va pot promite ca viata voastra va fi usoara, dar nu stiu daca acest lucru va fi posibil si nu vreau sa va mint. Trebuie sa stiti insa - fiecare dintre voi are capacitatea sa infrunte orice greutate. Trebuie doar sa credem in fortele proprii si sa actionam cu perseverenta. Fiti sanatoase, aveti grija de voi si de cei apropiati, permiteti-va sa cresteti si sa straluciti. Sa construim impreuna o lume in care vocea femeilor conteaza – intr-o asemenea lume nu este loc de razboi.”, a mai adaugat sefa statului.

A trait clipe de cosmar in Ucraina, iar acum pretuieste fiecare moment alaturi de cei dragi. Operatorul de la PRO TV, Alex Vasilos a fost in mijlocul razboiului: „Treceau elicoptere rusesti, care pretindeau ca erau ucrainesti.” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie