07.10.2024
Igor Sîrbu, Nicoleta Fiodorov și Gabriel Nebunu împart aceeași catedră, la un liceu din capitală! Cum se descurcă artiștii în calitate de profesori, dar și cum se înțeleg cu elevii - VIDEO

În ajun de Ziua Profesorului, instituțiile de învățământ din țară au fost pline de flori, cuvinte dulci și urări pentru dascălii nostri. Igor Sîrbu, Nicoleta Fiodorov și Gabriel Nebunu sunt și ei profesori, la același liceu și împart aceeași catedră, cea de Arte Frumoase. Pe lângă materii legate de arte, vedetele mai predau și dezvoltarea personală. Cum îmbină cariera cu meseria de profesor și cum este interacțiunea cu cei mici, află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

Nicoleta Fiodorov, Igor Sîrbu și Gabriel Nebunu împart același cabinet de la Liceul „Vasile Alecsandri”, acolo unde sunt profesori.

Fiodorov a învățat în aceeași instituție în care este acum profesoară. „Asta sunt eu, eram clasa a X-a, amintiri foarte frumoase alături de profesorul meu de dans popular. În anul în care dumnealui a decedat, directorul liceului mi-a propus să fiu eu profesoară. A fost o onoare pentru mine pentru că, au fost mulți discipoli la dans popular, dar iată că m-a ales pe mine”, a spus coregrafa.

De atunci, mai bine de 18 ani Nicoleta este profesoară de dans popular și nu numai. „Predau dans popular și mai nou, al nouălea an, obiectul opțional <<Relații armonioase în familie>>. Cabinetul 107 este cel mai vesel pentru că, împart acest cabinet cu Gabriel Nebunu, Igor Sîrbu și Petru Covată, deci, o armată întreagă”, a adăugat Nicoleta.

„Doamna director mi-a propus să vin să predau în 2021, eram în pandemie și îmi amintesc prima lecție pe care am avut-o, a fost online, asta mi s-a părut cel mai bizar pentru că, am stat cu elevii față în față la un laptop. Să fii un profesor este, de fapt, o mare misiune, eu sunt un profesor responsabil, dar în același timp, unul rezervat”, a spus Igor Sîrbu, solist la trupa Akord.

Eduard Malareu, solist la Akord a intervenit: „Domnul Igor este un profesor bun, el și pentru mine a fost într-o oarecare măsură un profesor, așa că felicitări cu Ziua Profesorului”.

Muncește cu liceenii și recunoaște că are o relație prietenoasă cu ei. „De fapt eu am ore doar joi, la Dezvoltarea Personală și Ansamblu Vocal. Noi vorbim despre viață, despre sensul vieții. De fapt, Dezvoltarea Personală este despre cum să-ți atingi scopurile și eu cred că am un exemplu corect și demn pentru a le explica care este metoda cea mai bună pentru a ajunge unde vrei”, a notat Igor.

Iuliana Beregoi, superbă în rochie de mireasă! Cum au reacționat fanii când au văzut-o - FOTO

Diferența de vârstă între Igor și copii nu e foarte mare, astfel, a reușit să creeze o conexiune frumoasă cu elevii săi.„În primul rând, toate fetele când vin în clasă îmi zic: <<Domnule profesor, aveți un costum nou astăzi?>> sau <<Vai, dar ce pantofi v-ați luat și ceasul este nou>>. Băieții au găsit în mine un prieten și de foarte multe ori vin la mine cu probleme personale și zic: <<Uite, nu merge la mine cu iubita mea>>.

Eduard, cel de-al doilea solist al trupei Akord, nu este încă pregătit să fie profesor. „Nu exclud, dar momentan, nu simt că sunt pregătit pentru asta, cu toate că, îmi reușește și mie să fiu psihologul multor oameni, dar momentan mai lucrez asupra mea, apoi o să revin cu transmiterea experienței”.

Care este limita de timp de petrecut în fața ecranului, în funcție de vârstă. Ce riscă cei care fac exces

„A fi un profesor este o misiune atât de nobilă și eu vorbesc de profesorii care sunt zi de zi, care stau de la A la Z alături de elevi, aici este foarte multă muncă, mult sacrificiu”, a mai ținut să menționeze Igor. 

Profesorii, dar și elevii au avut parte de o surpriză muzicală din partea băieților.

„Domnul Igor este mai lejer, doamna Nicoleta are cerințele mai mari, având metoda ei de predare, ca și orice alt pedagog”, a spus Maria Pretula, absolventă a liceului. 

„Felicitări tuturor profesorilor, multă răbdare și putere, restul se rezolvă”, a notat Sîrbu. 

7 secrete care te pot ajuta să îți menții silueta

„Mulțumim pentru ce ne oferiți, vă dorim răbdare să educați noile generații”, a spus Malereu.

SURSĂ FOTO: Instagram/ igor.sirbuofficial; Facebook/ Nicoleta Fiodorov 

Articole din aceeasi categorie