21.02.2023
Doliu in lumea fotbalului! A murit Amancio Amaro, unul dintre cei mai mari jucatori din istoria Real Madrid - FOTO

Fostul atacant Amancio Amaro, de noua ori campion al Spaniei cu Real Madrid si campion european cu Spania in 1964, a murit la 83 de ani

„Real Madrid, presedintele sau si conducerea sa regreta profund pierderea lui Amancio Amaro, presedintele de onoare al Real Madrid, una dintre marile legende ale clubului nostru si ale fotbalului mondial”, au declarat reprezentantii clubului madrilen intr-un comunicat.

Vedete care au murit din cauza drogurilor. Obiceiurile nocive le-au pus capat zilelor - FOTO

„Alaturi de Paco Gento, Amancio a fost liderul echipei Real Madrid dupa ce s-au castigat cinci cupe europene consecutive intre 1956 si 1960, si reprezinta valorile care au faurit istoria clubului nostru”, a adaugat gruparea madrilena.

Nascut pe 16 octombrie 1939, la La Coruna, Amancio Amaro a fost unul dintre cei mai influenti jucatori ai lui Real Madrid in anii '60 si '70. A jucat pentru Real in perioada 1962-1976, cucerind a 6-a Cupa a Campionilor, 9 titluri si 3 Cupe ale Spaniei. In cele 14 sezoane in care a fost jucator al formatiei blanco, "El Brujo" a jucat in 471 de meciuri, marcand 155 de goluri. A fost golgheterul Primera Division in 1969 si 1970.

In 1964, Amaro s-a clasat pe locul 3 in cursa pentru Balonul de Aur, fiind devansat de Denis Law (Manchester United) si Luis Suarez (Inter). A fost anul in care fotbalistul lui Real Madrid a condus Spania catre titlul european, invingand in finala URSS-ul.

Fotbalul creste campioni! Afla de la Radu Rebeja care sunt beneficiile acestui tip de sport, dar si la ce succese pot ajunge copiii datorita lui: „In premiera, o echipa din Moldova este invitata la un mini forum mondial” - VIDEO

El s-a retras din fotbal in 1976, fiind la acel moment al 4-lea marcator all-time din istoria Realului, dupa legendarii Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas si Paco Gento.

Articole din aceeasi categorie