23.11.2022
Acum se bucura de cea mai inalta distinctie a Moldovei! Maia Sandu i-a inmanat scriitoarei Tatiana Tibuleac „Ordinul Republicii”. Vezi ce mesaj a publicat sefa statului in mediul online - FOTO

Aflandu-se intr-o vizita de lucru la Paris, Maia Sandu s-a intalnit cu Tatiana Tibuleac si i-a inmanat „Ordinul Republicii” care i-a fost conferit scriitoarei acum un an.

„La Paris, am avut onoarea sa-i inmanez scriitoarei Tatiana Tibuleac „Ordinul Republicii”, pe care i l-am conferit toamna trecuta, ea fiind una dintre cele 30 de personalitati decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independentei tarii noastre. Distinctia este dovada succeselor profesionale de exceptie, obtinute de conationala noastra, dar si a contributiei ei la promovarea imaginii Republicii Moldova in lume.”, a mentionat presedinele pe pagina sa oficiala de Facebook.

Aceasta i-a multimit pentru faptul ca scrie opere in limba romana, chiar daca este stabilita cu traiul de mai multi ani in Franta. De asemenea, Maia Sandu a recunoscut ca Tatiana Tibuleac este una dintre scriitoarele care au reusit sa duca faima Moldovei in intreaga lume.

De ce nu crede in prietenia dintre doua femei, dar si ce nu i-ar ierta niciodata unui barbat? Interpreta Diamanta Paterau a facut dezvaluiri sincere - VIDEO

„I-am multumit Tatianei pentru ca, desi e stabilita in capitala franceza de mai multi ani, ramane alaturi de Moldova si scrie in limba romana. Iar prin Premiul European pentru Literatura, de care s-a invrednicit in 2019, si prin romanele ce-i sunt traduse in zeci de tari, duce faima Moldovei in lume si ne include in circuitul literar european. Ii doresc mult succes si multe noi titluri - si vreau sa stie, o data in plus, ca ne mandrim cu ea.”, a spus sefa statului.

Tatiana Tibuleac a fost reporter, editor si prezentator PRO TV Chisinau. Astazi ea este stabilita la Paris si continua sa activeze in domeniul dat.

Aceasta a debutat ca scriitoare in 2014 cu o colectie de nuvele „Fabule Moderne”, de la Editura Urma Ta, Chisinau. In 2017 a aparut primul ei roman: „Vara in care mama a avut ochii verzi”, Cartier Publishing House.

Pentru aceasta opera a primit premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova, premiul revistei literare Observator Cultural din Bucuresti si premiul Lyceum la festivalul FILIT din Iasi. In Spania a primit premiul Booksellers Recommend 2020 pentru fictiune si Premiul Calamo.

Gradina de sticla este al doilea ei roman si a castigat Premiul UE pentru literatura in 2019. In 2021 a castigat cea mai inalta distinctie a Moldovei si anume „Ordinul Republicii”.

De foarte multe ori, caderea parului este cauzata si de starea noastra emotionala. Afla de la specialistul Vadim Popuiac care sunt motivele ce determina acest fenomen din punct de vedere psihosomatic: „Ea pur si simplu nu apare din senin” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie