Interviu EXCLUSIV cu mama a sapte copii, care arata mereu tanara si plina de viata. Marina Carnat: „Eu sunt una din femeile careia ii e dat sa aiba mai multi copii”. Cum reuseste sa fie FEMEIE, SOTIE si MAMA in acelasi timp

Marina Carnat este femeia care a ales sa-si dedice viata rolului de mama. Mereu plina de energie, echilibrata si increzatoare, isi creste cei 7 copii in dragoste si armonie alaturi de sotul ei, avocatul Teodor Carnat. De unde ia mereu putere pentru a-si creste copiii, ce valori le transmite fiicelor sale si ce inseamna o femeie puternica, in viziunea Marinei, afli din interviul de mai jos, oferit pentru perfecte.md.

Cum este sa fii mama a 7 copii?

"Esti cu ochii in 4 inmultit la 7... aceleasi responsabilitati ca la oricare parinte, doar ca multiplicate. Cu toate acestea, cel mai deosebit in cazul meu e ca bucuriile sunt multiple si din abundenta!".

Cum ai inteles ca esti pregatita si iti doresti atatia copii?

"Doar dupa ce am prins sarcina cu al patrulea copil, am inceput sa ma descurc mai usor cu ceilalti trei, organizand mult mai bine timpul si treptat am inteles ca eu sunt una din femeile careia ii e dat sa aiba mai multi copii".

Ce este cel mai greu in "meseria" de mama?

"Eu cred ca pentru fiecare mama cel mai dificil este faptul ca nu poti fi relaxata niciodata 100%, fiindca mereu iti faci griji ca “nu cumva sa se loveasca”, “sa nu apara vreo situatie imprevizibila legata de sanatatea copilului” si altele. Iar asta dureaza atat timp cat traiesti".

Dar cel mai frumos?

"Pentru mine cel mai frumos moment e atunci cand, pe neasteptate, vine sa te imbratiseze un copil, sa iti spuna ce mama buna esti si ca te iubeste. In acel moment intelegi ca, ceea ce ai facut pana acum e bine".

Cum reusesti sa faci fata tuturor provocarilor, cand ai langa tine 7 copii care au mereu nevoie de atentia ta?

"Mie mi-e usor sa ofer la toti 7 atentia mea, pe care o au mereu, fiindca la momentul actual eu nu am alta munca decat cea de mama... Orice provocare nu ar aparea, eu tind sa ii fac fata cu calm si siguranta".

Cum reusesti sa fii si sotie, si mama in acelasi timp?

"Principalul lucru pentru mine este familia, iar in ea un rol de top il are sotul. Din dragostea noastra au aparut copilasii si noi impreuna ii crestem. Am invatat sa acord locul si atentia potrivita pentru fiecare veriga din familia mea si anume aceasta aduce echilibru si armonie in familia mea".

Avocatul Teodor Carnat, surprins, la miez de noapte, in dormitor de catre sotia lui, Marina: "Te ador, Teodor" - VIDEO

Ce iti da putere atunci cand simti ca nu mai poti?

"“Nu mai pot” nu exista pentru mine... doar daca ar aparea la mine probleme de sanatate, probabil nu as putea face ceva fizic, dar as cauta cum sa deleg acea activitate altcuiva. Multi ani in urma, am invatat care este masura mea si sa nu ma obosesc peste aceasta masura. Pentru a nu-ti epuiza puterea, trebuie sa inveti practicand cum sa descompui in asa fel sarcinile prioritare, incat mereu sa iti ramana energie".

Ce inseamna pentru tine o femeie puternica?

"O femeie puternica nu inseamna sa aiba calitati barbatesti, ci dimpotriva, sa fie plina de feminitate. Puterea consta in integritate, capacitatea de a rezolva probleme, de a respecta promisiunile, de a-ti admite propriile greseli etc. Femeia puternica este inteleapta".

Daca ar fi sa dai timpul inapoi, ce ai schimba in alegerile pe care le-ai facut de-a lungul timpului, fiind femeie?

"As dori sa ma intorc si sa evit anumite situatii din viata mea, care nu m-au invatat nimic bun, pur si simplu am facut alegeri gresite... In fiecare seara, cand ma culc, imi analizez ziua si invat din greselile acelei zile. Si ma gandesc: “putea fi si mai rau... maine va fi mai bine...”".

Cum trebuie sa fie un barbat, pentru ca femeia de langa el sa fie fericita?

"In dependenta de nivelul de crestere a fiecarei femei, aceasta va avea intelegerea ei despre fericire. Si e important ca barbatul de langa ea sa cunoasca, cu lux de amanunte, ce anume o face fericita si mereu sa aiba tendinta sa fie cea mai buna versiune a lui pentru ea. Cu toate acesta, orice femeie trebuie sa fie respectata de barbatul ei, sa fie iubita la fel de mult cum se iubeste pe el insusi si sa aduca toate beneficiile pentru ea".

Care sunt cele mai importante sfaturi primite de la mama ta?

"Mama mea e o femeie foarte inteleapta care pana in prezent imi da cele mai pretioase sfaturi. Suntem 3 surori in familie si pe toate 3 ne-a invatat sa pastram decenta, sa ne lucram calitatile, de a fi sensibile fata de alti oameni si, nu in ultimul rand, sa muncim continuu asupra propriei persoane ca sa atingem perfectiunea proprie ca femei in toate domeniile".

Cum iti educi fiicele? Ce valori le transmiti?

"Le invat sa se iubeasca pe ele insele, iar asta porneste de la sinceritate; sa fie multumitoare cu ceea ce sunt si au; sa aiba grija ce cuvinte scot pe gura, fiindca cu un cuvant poti rani dureros si in acelasi timp, poti da un suflu nou de viata; le arat cum sa-si iubeasca familia, sa fie afectuoase si grijulii si sa scape de egoism; le invat sa vada valoare in studii si in munca, sa-si asume responsabilitati".

Ce te face pe tine o femeie fericita?

"Constientizarea faptului ca tot ce am si nu am pana in prezent nu e datorita mie, ci sunt doar binecuvantari".

Care este scopul femeii pe Pamant?

"Negresit, scopul femeii pe pamant e sa aduca rod...".

Caracterizeaza femeia prin 3 cuvinte.

Dragoste, Intelepciune, Blandete.

Cum sa-ti planifici sa ai fata sau baiat dupa dorinta proprie. Descoperirea Marinei Carnat, mama a sapte copii: "E ceva wow!"

Sursa foto: Instagram

Articole din aceeasi categorie