09.11.2021
Vrei un ten hidratat si luminos chiar si in sezonul rece? Rutina ta zilnica de ingrijire cu produse esentiale, recomandata de cosmetologul Ana Dontu

Odata cu racirea vremii, tenul nostru este mai expus riscului si poate suferi de deshidratare, iritatii sau uscare intensiva. De aceea e important sa cunosti cum sa iti ingrijesti pielea, si sa ai grija de luminozitatea si aspectul tenului tau. Cu mai multe sfaturi vine cosmetologul, Ana Dontu, exclusiv pentru perfecte.md.

Vanturile reci, aerul uscat si chiar ingheturile pot afecta destul de urat tenul nostru, astfel ca e important sa acordam o atentie deosebita unei rutini corecte in acest sezon.

Cosmetologul, Ana Dontu, experta in cadrul unei clinici, cu o experienta de peste cinci ani, a elaborat pentru site-ul perfecte.md, o lista a produselor esentiale, necesare in perioada de toamna-iarna.

Inca o vedeta in familia lui Dan Balan! Nepotica interpretului, Elisa, a facut primii pasi pe scena: „Seamana cu unchiul ei” - FOTO

„Dupa perioada calda multe persoane se ciocnesc cu astfel de probleme ca: riduri fine, ten deshidratat, pigmentatie, se acutizeaza acneea iar aspectul tenului pare mai obosit - cauza fiind temperaturile crescute, soarele, apa de mare si clorul din piscina, aerul conditionat sau solutiile de protectie si bronz. 

Un pas important pentru un ten sanatos este sa il ajutam sa revina “la normal”. Cu totii cunoastem ca perioada rece vine cu noi provocari (vant, umiditate si temperaturi scazute care actioneaza negativ asupra pielii - provoaca roseata, deshidratare, exfoliere, mancarime, etc).

Pentru ca pielea sa treaca usor si mai putin stresant prin aceasta perioada este nevoie de schimbat prodsele de ingrijire acasa.”, spune experta.

Vlada Mardari, surprinsa intr-un city-break de vis la Lisabona! „Eu aici am ramas in mare masura socata, este unul dintre acele locuri care m-a surprins placut.” - VIDEO

Produsele esentiale in aceasta perioada

Ana Dontu considera ca produsele de curatare si lotiune tonica sunt esentiale in acest sezon. Aceasta combinatie poate ramane neschimbata daca indeplineste pe deplin necesitatile pielii. 

Crema de ochi. Daca ai un gel, nu o crema, in perioada rece nu va proteja destul pielea subtire din jurul ochilor. De aceea este recomandat sa faci o schimbare in favoarea unei creme.

De 9 ani impreuna! Ce locatie de vis au ales Marinela Bezer si logodnicul ei, Vlad Gatcan, pentru a celebra aniversarea relatiei lor - VIDEO

Crema de fata. Vara alegem texturi mai usoare, incercam sa nu supraincarcam pielea. Dar in perioada rece trecem la produse mai consistente cu efect de calmare, hidratare si hranire.

Ser. Daca vara nu aveai un ser de ingrijire, atunci toamna este cel mai bun moment pentru a-l include in rutina ta. In toamna, pielea trebuie ajutata sa se recupereze dupa sezonul cald si sa hidrateze intens. Serul il alegem in functie de sarcinile care sunt determinate nu numai de anotimp, ci de starea pielii.

Peelingul enzimatic, pe care l-ai folosit toata vara, poate fi utilizat pe tot parcursul anului.

Masca. Alegem masca, precum si serul in functie de tipul de ten. Daca vara ti-ai dorit o curatare mai racoritoare, o hidratare usoara, atunci in perioada rece pielea ar avea nevoie de masti nutriente si de calmare.

„Pentru a-ti alege corect rutina de ingrijire, cel mai bine este sa consulti un profesionist. Acesta va putea sa evalueze corect starea pielii si sa tina cont de toate necesitatile ei. O rutina corecta de ingrijire zilnica nu substituie tratamentele la cosmetolog dar ajuta sa ai un efect de lunga durata.”, mentioneaza cosmetologul.

 Specialista avertizeaza femeile ca alimentatia are si ea un rol esential pentru starea si sanatatea tenului nostru: „Dar sa nu uita ca frumusetea vine din interior spre exterior si pentru un ten sanatos este nevoie si de o alimentatie corecta!” ,subliniaza Ana.

Articole din aceeasi categorie