08.07.2024
Totul despre toxina botulinică (botox): ce este, când se utilizează și care sunt contraindicațiile! Margareta Vîrlezanu, medic cosmetolog: „Trăsăturile feței nu se schimbă dacă...”

Injectarea cu toxină botulinică este un tratament cosmetologic non-chirurgical utilizat pentru a reduce apariția ridurilor fine și a liniilor de expresie în zona feței. Ce trebuie să știi înainte de a utiliza toxina botulinică, află din cadrul unui articol marca perfecte.md.

Toxina botulinică este o substanță care acționează prin blocarea semnalelor nervoase către mușchii în care este injectată, determinându-i să se relaxeze. 

Procedura de injectare cu toxină botulinică nu creează dependență, notează specialista Margareta Vîrlezanu. „Utilizarea botox-ului o dată nu impune utilizarea lui ulterioară, schimbările produse de această toxină sunt reversibile și nu produc dependență”, a spus medicul cosmetolog. 

Mihaela Ionașcu, dezvăluiri în premieră despre relația cu solistul trupei „7Klase”, Cătălin Caragea: „Se exprima de parcă se vedea pierdut în viață” - VIDEO

Medicul a explicat faptul că efectul botox-ului se menține diferit la fiecare persoană, de asemenea, a menționat la ce perioadă este recomandat să fie repetată procedura de întreținere: „Efectul se menține 3-6 luni, depinde de metabolismul individual al fiecărei persoane. Corespunzător, procedura de întreținere se repetă o dată la 3-6 luni”.

Olga Țapordei a escaladat cel mai înalt vârf din America! Cum arată bucătăria din tabăra ei, dar și ce diferențe de naționalitate a simțit - VIDEO

„Cele mai frecvente zone tratate cu toxină botulinică sunt: glabela (între sprâncene), fruntea, în jurul ochilor. De asemenea, ridurile de pe nas și cele din jurul gurii. În ultimul timp tot mai popular devine tratamentul hiperhidrozei (transpirația excesivă a axilelor)”, a povestit specialistul. 

Margareta Vîrlezanu a menționat că există un șir de contraindicații pentru această procedură: „Contraindicații: sarcina, alăptarea, boli cronice în acutizare, boli autoimune, boli oncologice, neuropatii, miopatii, infecție acută locală în zona injectării, reacții alergice la toxină în anamneză, alergie la albumină”.

Specialistul a clarificat și dacă este adevărat sau nu că trăsăturile feței se schimbă atunci când folosești timp îndelungat toxină botulinică: „Trăsăturile feței nu se schimbă dacă se repetă timp îndelungat această procedură, dimpotrivă, apar schimbări pozitive cum ar fi: ridurile devin mai puțin vizibile, mușchii mimici mai liniștiți - mai puțin se încordează, pielea este mai luminoasă”.

Articole din aceeasi categorie