08.08.2024
Se poate utiliza retinolul pe timp de vară? Dermatologul Valeria Soltan oferă sfaturi esențiale pentru îngrijirea pielii în sezonul cald

Retinolul este un ingredient activ popular în produsele de îngrijire a pielii, cunoscut pentru proprietățile sale de întinerire și îmbunătățire a texturii pielii. Deși este adesea recomandat pentru utilizarea în sezonul rece, retinolul poate fi utilizat și pe timp de vară, cu anumite precauții. Iată ce trebuie să știi pentru a integra retinolul în rutina ta estivală fără a compromite sănătatea pielii.

Cu toate că retinolul se recomandă pentru a fi utilizat în perioada mai rece a anului, dermatologul Valeria Soltan a notat:„Retinolul trebuie utilizat și în timpul verii, dar dimineața neapărat trebuie de utilizat o protecție solară foarte bună”.

În trending pe YouTube la mai puțin de o zi de la lansare! Noua piesă a Irinei Rimes a captat atenția fanilor prin videoclipul său unic - VIDEO

Pentru început, aplicăm retinolul în cantități mici:„Începe utilizarea retinolului de la concentrații mici, pentru a adapta pielea. Doar pe timp de seară, pe pielea uscată și curată”.

Is Retinol Good for Your Skin? How It Can Help With Acne and Aging - The  New York Times

„Utilizarea retinolului pe timp de vară este posibilă și poate aduce beneficii considerabile pielii tale. Totuși, este esențial să urmezi pașii de mai sus pentru a proteja și menține sănătatea pielii tale. Cu o protecție solară adecvată și o aplicare atentă, poți integra retinolul în rutina ta de îngrijire estivală, pentru a obține rezultate excelente”, a concluzionat dermatologul.

Gustări sănătoase pentru cafea! Top 8 recomandări de la nutriționista Victoria Ursu pentru un regim echilibrat - FOTO

URSĂ FOTO: INSTAGRAM/dr.valerica_soltan

Articole din aceeasi categorie