08.08.2024
Gustări sănătoase pentru cafea! Top 8 recomandări de la nutriționista Victoria Ursu pentru un regim echilibrat - FOTO

Cafeaua este mai mult decât o băutură revigorantă, însă poate fi și o parte integrantă a unui regim alimentar sănătos, atâta timp cât alegem combinații de alimente care să completeze și să îmbogățească experiența. Nutriționista Victoria Ursu îți prezintă opt alimente sănătoase care se potrivesc perfect cu cafeaua, aducând beneficii nutriționale și un gust delicios.

Nutriționista Victoria Ursu a notat: „Cât de des simțiți că după încheierea unei mese principale vreți să continuați cu o cafea și ceva dulce la ea? Un obicei destul de des întâlnit în părțile noastre, nu-i așa? În companiile unde se lucrează în echipă și la masă se merge la fel, în echipă. Îi mai zic „obiceiul corporatistului”. Toată lumea revine la muncă și pune în funcțiune mai întâi aparatul de cafea, apoi calculatorul. Se caută dulciuri prin sertare sau cineva din colegi fuge după plăcințele”.

Previziuni astrale! Numerologul Alisa Babin ne spune ce ne rezervă ziua de astăzi din punct de vedere astrologic

Continuându-și gândul, Victoria a adăugat:„Acest obicei este molipsitor și greu de schimbat. Cu toții înțelegem, fiziologic corpul nu are nevoie nici de cafea, nici de dulce. El necesită a fi lăsat pur și simplu în pace, pentru a se produce digestia. În carusel vă sugerez câteva idei cu ce ați putea substitui produsele zaharoase, care însoțesc cafeaua”.

1. Ciocolata neagră de minim 70% cacao;

2. Lapte/Frișcă;

Cele mai rare prenume de băieți înregistrate în acest an pe teritoriul Republicii Moldova - FOTO

3. Cașcaval/ alune de pădure sau migdale;

4. Lămâia;

5. Crackeri integrali;

6. Iaurturi integrale sau grecești;

8 august: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

7. Fructe uscate;

8. Marmeladă fără zahăr.

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton! Prințesa de Wales pleacă într-o călătorie, la cinci luni după vestea că are cancer

„Cu timpul, puteți trece pe ceaiuri de levânțică, oolong sau alte arome naturale, ceea ce va fi suficient”, a concluzionat nutriționista.

SURSĂ FOTO: INSTAGRAM/victoriaursu.dietetician

Articole din aceeasi categorie