Retinol sau retinal, produse populare care sună asemănător, dar totuși este o diferență. „Este o diferență, dar nu foarte semnificativă pentru că, retinolul și retinalul sunt agenți puternici anti-îmbătrânire, lucrează cu petele pigmentare, este tratament acneeic, dar fac parte totuși din același grup. Retinolul cât și retinalul face parte dintr-o familie mai mare de retinoizi, ambii sunt derivați ai vitaminei A. Retinalul nu este atât de iritant pentru piele ca retinolul, iată asta ar fi o diferență”, a spus Olga Makloufi, consultant.
La capitolul utilizării, nu există o diferență, a notat Olga:„Retinolul se introduce doar seara. El se folosește doar în rutina de seară, ceea ce se recomandă, pe parcursul zilei e să folosim protecție solară. Perioada favorabilă pentru retinol este septembrie - martie, când soarele nu este atât de activ, dar oricum, de protecție solară nu uităm dimineața. Se introduce treptat, se începe cu o dată pe săptămână, apoi crește, foarte mult contează și concentrația de retinol. Trebuie să începem cu o concentrație mai mică, de 01, apoi treptat să creștem, ceea ce este disponibil la noi în magazine”.
„Pentru vară sunt alternative, asta ar fi alternativa naturală a retinolului, bakuchiol, el nu face pielea atât de sensibilă la soare, de asta și este recomandabil chiar și pentru cei cu ten sensibil, subțire, iritat. Nu produce reacții alergice și se potrivește pentru începători, pentru cei cărora le este frică să întroducă retinolul sau pe perioada de vară, dar oricum, utilizăm protecția solară. Mai este încă un derivat, o formă mai ușoară a retinolului, retinyl palmitate, care la fel, se recomandă pentru cei începători. Putem să-l introducem ca pentru cei cărora le este frică, pielea este mai subțire sau sensibilă, mai iritabilă, o formă care nu produce iritații tenului”, a continuat Makloufi.
Este necesar să începi cu fomele mai ușoare, pentru a preveni procesul de îmbătrânire, a notat consultantul.„Retinolul are proprietăți și de a repara celulele noastre. Dacă este o situație de tratament acneic sau este o situație mai gravă, mai severă, e totuși nevoie de o recomandare de la medicul dermatolog, dar retinolul se introduce mai devreme. Putem începe cu formele mai ușoare sau alternative naturale pentru a stimula procesele de reînnoire. Este mai ușor să încetinim procesul de îmbătrânire a pielei, decât deja să luptăm cu ridurile. Retinolul este și o metodă de prevenție, dar el și îmbunătățește pielea la nivel celular, stimulează propriul colagen. Lucrează cu pigmentarea de tot genul, el îmbunătățește pielea, o face mai fermă, mai sănătoasă, dar cu precauție, trebuie introdus neapărat”.
Rezultatele se văd în scurt timp, dar totuși depinde de complexitatea problemei. „În dependență de situație, de cât de grav este. De regulă, după 2 săptămâni sunt deja rezultate. Cum se introduce și cum se folosește retinolul, noi avem o schemă pe care o oferim clienților la procurarea retinolului. Le explicăm cum se utilizează. Sunt 3 niveluri, primul nivel este pentru începători, al doliea este nivel mediu și al treilea este intensiv, pentru cei care au mai folosit și folosesc mereu retinolul. El constă într-o procedură de peeling prima seară și a doua seară folosești retinolul și apoi pauză. După doi activi sau între ele, trebuie să fie pauză”, a menționat Olga.
„La începători, din start o să fie o dată pe săptămână, apoi două ori pe săptămână, apoi se mărește în dependență de situație. Dacă pielea foarte bine tolerează retinolul, poți să ajungi să-l folosești în fiecare zi, dar noi nu recomandăm. Măcar o zi pauză este binevenit, fiindcă pielea are nevoie de regenerare. Retinolul reînnoiește, de asta și este nevoie de recuperare. Retinalul nu irită atât de mult pielea, el oferă rezultate uimitoare, dar nu este atât de iritant ca retinolul”, a continuat consultantul.
SURSĂ FOTO: Google