14.04.2022
Producatorii europeni de parfumuri si cosmetice se confrunta cu un deficit de materii prime din cauza razboiului din Ucraina

Producatorii europeni de parfumuri si cosmetice se confrunta cu un deficit de hartie, sticla si unele uleiuri si alcooluri cheie, deoarece invadarea Ucrainei de catre Rusia adauga noi perturbari ale lanturilor de aprovizionare pentru produse de frumusete, ducand la cresterea preturilor, pe fondul cererii puternice, transmite Reuters, citata de News.ro.

La fel ca industria alimentara, sectorul global al cosmeticelor, de 500 de miliarde de dolari, se confrunta cu consecintele razboiului, deoarece producatorii folosesc alcool derivat din cereale si sfecla organica pentru a face parfumuri si uleiuri de seminte de floarea soarelui pentru a produce cosmetice – toate culturi cheie din Ucraina.

In acelasi timp, criza energetica declansata de razboi a urcat puternic preturile sticlei si hartiei, in timp ce restrictiile din China din cauza Covid-19 au zadarnicit capacitatea companiilor de a obtine componente de ambalare pentru parfumuri de 100 de dolari pe sticla si rujuri de 30 de dolari.

Casa producatorului de film Igor Kondratyuk - distrusa dupa ce un exploziv a fost aruncat in gradina sa! Barbatul se afla in stare de soc, ce mesaj a lasat: „Rusia ucide...” - FOTO

Barack Obama, despre Putin: „A fost dintotdeauna nemilos, inclusiv cu poporul sau. Pericolul a fost mereu acolo” - FOTO

„Suntem in modul de gestionare a crizelor cand vine vorba de aceste subiecte de aprovizionare”, a declarat Emmanuel Guichard, secretarul general al asociatiei franceze de cosmetice FEBEA, intr-un interviu pentru Reuters.

Firma de consultanta Bain & Company calculeaza ca preturile mai mari pentru ambalaje, energie si materiile prime au condus la cresterea costurilor de productie in industria cosmetica in medie cu 25%-30%, reprezentand o provocare pentru producatorii de produse cosmetice de masa, desi cererea de produse de ingrijire personala ramane puternica, conform partenerului si liderului practicii de lux EMEA Federica Levato.

Articole din aceeasi categorie