22.02.2022
Povestea cerceilor cu safire mosteniti de Kate Middleton de la Regina-Mama, care depasesc un milion de lire sterline

Familia regala britanica detine, poate, cea mai valoroasa colectie de bijuterii din lume.

De la coliere, tiare, brose pana la cercei, piesele mostenite de la generatiile trecute au, astazi, o valoare inestimabila. Chiar si cele mai tinere reprezentante ale casei regale sunt fascinate de bijuteriile vechi, care au apartinut unor figuri importante din istoria monarhiei.

Pe langa un job de baza, mai are si unul de suflet! Olga Chilat - o tanara creatoare digitala, care ilustreaza traditiile, practicile, personajele mitologice si explica de ce practicam aceste ritualuri: „Probabil multa lume confunda folclorul cu nostalgia fata de trecut sau refuzul de a accepta progresul” INTERVIU - FOTO

Kate Middleton, de exemplu, stie sa poarte cu deosebita eleganta astfel de piese, precum cerceii cu diamante si safire centrale enorme, care i-au apartinut mamei Reginei Elisabeta.

Ducesa a purtat superbii cercei cu cel putin doua ocazii recente: la concertul de Craciun din decembrie anul trecut de la Westminster Abbey si la cina oficiala organizata cu ocazia vizitei fostului presedinte Trump in Anglia, in 2019.

Nu exista informatii exacte despre provenienta acestor cercei in afara faptului ca i-au apartinut Reginei Mame Elisabeta, care i-a purtat ocazional.

Orlando Bloom isi venereaza fetita! Imaginile cu el si Daisy, in timp ce danseaza la filmarile „American Idol”, i-au induiosat pe fani - VIDEO

Aceasta i-a daruit, mai departe, fiicei sale, Elisabeta a II-a, dar bijuteriile n-au mai aparut in public pana in momentul in care au fost purtati de Kate Middleton.

Specialistii in bijuterii sunt fascinati de acesti cercei-candelabru, cu cascade de diamante care inconjoara un safir de un albastru inchis, o piatra care atrage, cu siguranta, atentia tuturor. Ca atare, valoarea acestor cercei este estimata la peste un milion de lire sterline

Articole din aceeasi categorie