10.11.2022
Infuzia de rozmarin - un nou trend in materie de beauty de pe TikTok! Afla despre beneficiile acesteia de la tricoterapeutul Maria Baciu - VIDEO

Daca aveti parul lipsit de viata, infuzia de rozmarin este o solutie in acest sens, cel putin asa recomanda utilizatorii de pe TikTok. Despre noul trend in materie de beauty a mers sa afle mai multe, reporterul PRO TV Iulia Deliu, care a venit cu mai multe detalii intr-o transmisiune live pentru O Seara Perfecta. 

Cel mai nou trend in materie de beauty este ceaiul de rozmarin, care promite un par lung, sanatos si des. Cat de benefica este aceasta infuzie si daca intr-adevar ne face bine, afla de la tricoterapeutul Maria Baciu. 

Te-ai visat vreodata cu par cret? Ar trebui sa incerci buclele afro - un trend inedit in acest an: „Trebuie sa ai curaj ca sa le porti” - VIDEO

„Intr-adevar rozmarinul are beneficii, ca si alte plante, pentru par, impotriva caderii parului. Insa, ca specialist, eu nu recomand aplicarea sau folosirea produselor hand made, facute acasa, pentru ca nu sunt conditiile necesare de a crea un produs pentru par. Nu trebuie sa aplicam mastile pe care le facem noi sau oricare alte preparate. Insa, putem sa utilizam o apa de rozmarin, de mesteacan, brusture, pe care o putem procura de la farmacie. Aceste produse sunt create in conditii speciale, testate, care ne va aduce beneficii”, Maria Baciu, tricoterapeut. 

Care sunt beneficiile acestei ape? „Dupa cum am spus, este impotriva caderii parului, pentru regenerarea parului, pentru a stimula cresterea. O putem folosi chiar si in scop profilactic”. 

„Putem cumpara din farmacie aceste produse, pentru ca ele nu sunt deloc scumpe, pe care le putem aplica imediat dupa spalare, pe scalp, printr-un masaj. Masajul de asemenea este benefic, acesta stimuleaza microcirculatia la nivelul scalpului. Trebuie sa tinem cont de calitatea produsului pe care il folosim. Beneficiile de multe ori vine din interior. Putem bea un ceai de rozmarin si vom avea mult mai multe beneficii”, Maria Baciu, tricoterapeut. 

Schimbarile se tin lant pentru Tania Goncear! Dupa ce a slabit peste 50 de kilograme, bloggerita si-a facut o operatie plastica. Afla despre ce este vorba: „V-a intinerit cu 10 ani” - VIDEO

Inca un trend, care a fost actual mult timp, a fost uleiul de cocos. Insa, ulterior s-a aflat ca acesta nu este atat de benefic. „Da, a fost un trend, mai ales pe TikTok. Se folosea absolut peste tot. Insa, dupa ce s-au facut unele studii medicale, s-a confirmat ca acesta nu este benefic nici pe piele, nici pe scalp si nici pe par. Insa, il putem folosi in alimentatie. Acesta nu ne va pune sanatatea in pericol”. 

Ce nu trebuie sa lipseasca din rutina noastra obisnuita cand vine vorba de ingrijirea parului? „Produsele de baza. Samponul care curata scalpul. Balsamul care hraneste si hidrateaza firul de par pe lungime. Masca care se face de doua, trei ori pe luna. Si productia termica care ne protejeaza de temperaturile inalte. Si vara avem nevoie de protectie solara, care este obligatorie”. 

Diamanta Paterau s-a apucat de make-up! Vezi cat de bine i se primeste interpretei sa-si faca un machiaj profesional: „Imi place ce vad in oglinda” - VIDEO

Pe pagina sa, Maria Baciu a venit cu un lifehack neobisnuit despre cum ar trebui sa ne aranjam firele mai rebele. „Da, folosim lubrifiantul. Nu este un truc inventat de mine, este un truc pe care il folosesc vedetele de la Hollywood. Acele look-uri sunt facute anume cu lubrifiant. Atunci cand punem gel sau fixativ, parul nu arata bine si nici ele nu sunt sanatoase pentru parul nostru. De aceea eu am decis sa exclud fixativele din utilizare si folosesc lubrifiantul. Il aplic pe firele noi, varfurile mai pufoase. Doua picaturi de lubrifiant vor rezolva situatia”, Maria Baciu, tricoterapeut. 

Articole din aceeasi categorie