06.06.2022
Cum ne protejam tenul de razele solare nu doar vara, dar pe tot parcursul anului, afla de la Doina Botnarenco. Specialistul iti spune care este secretul aplicarii corecte a unui SPF: „Coreenii aplica protectia solara chiar si atunci cand se afla intr-o incapere” - VIDEO

SPF - o noutiune care a aparut de cativa ani in vocabularul nostru, pe care o insista specialistii in ingrijirea tenului. In cadrul emisiunii O Seara Perfecta, Doina Botnarenco a vorbit despre tot ce inseamna SPF si ne-a spus de ce ar trebui sa il aplicam zilnic, nu doar vara, dar si iarna. 

Nu este deloc corect sa gandim ca protectia solara trebuie aplicata doar in perioada verii, si iata de ce: „Asta e cea mai mare greseala pe care o fac multe persoane. Dar asta nu este deloc corect. Protectia solara trebuie aplicata atata timp cat indicele UV sunt mai mare de 2. Asta poate sa fie si iarna, cand ni se pare ca e posomorat si nu vedem soarele. Dar, acest lucru e foarte inselator pentru noi. Coreenii in general aplica protectia solara anul imprejur, chiar si atunci cand se afla in incapere”. 

Ai parul deteriorat si nu iti mai place aspectul sau? Vezi aici ghidul tau in rutina de ingrijire a paraului si cele mai faine „tips-uri” pentru a avea o podoaba capilara de invidiat - FOTO

Aplicam SPF-ul in dependenta de filtrele pe care le alegem. „Daca aplicam filtrele fizice, acestea actioneaza imediat dupa aplicarea lor, dar daca noi alegem produse cu filtre chimice, aplicam cu 15-20 minute inainte de a iesi din casa, pentru ca el sa isi faca efectul”.

Alegerea unei protectii solare se face in dependenta de fiecare persoana in parte. „Sunt persoane foarte grabite, care nu au timp mult la dispozitie si aleg filtrele fizice. Sunt alte persoane, care ele totusi doresc sa fie cu filtre chimice sau chiar combinate. Ele sunt gata sa faca toata procedura, sa nu se grabeasca, sa astepte 20 minute, dupa care ies afara. 

Un moment important este cantitatea pe care o aplicam. Daca noi ne aflam afara, cand soarele e activ, este nevoie sa aplicam o cantitate de 2 grame. Aceasta este cantitatea care ne ofera noua protectie. Secretul se afla in cum noi aplicam protectia. Nu este corect sa o intindem pe fata, este corect sa o tapam. Asa protectia se aranjeaza mai bine si protejeaza mai bine”. 

De asemenea, protectia se aplica in dependenta de unde noi urmam sa mergem. „Daca mergem in birou, putem aplica si un BB cream, un fond de ten, care are o protectie 30-35. Daca noi vrem sa iesim in oras, in parc, atunci optam pentru o crema, iar deja pentru a reinoi pe parcursul zilei protectia, putem folosi si un spray. Daca ne aflam la soare activ, este bine sa reinoim protectia o data la doua ore sau atunci cand iesim din apa”. 

Arata bine la orice varsta! Afla de la Victoria Jugurt cum este corect sa faci un masaj facial in conditii de casa: „Daca facem ceva gresit, se pot rupe muschii faciali si este foarte dureros” - VIDEO

O rutina corecta a diminetii este: „Ne-am curatat fata cu o spuma sau un gel de curatare, apoi aplicam un toner, putem sa aplicam vitamina C, mai ales acum vara. Dupa care noi aplicam o crema sub ochi, crema de fata. Este nevoie sa lasam putin totul sa se aseze bine, sa se absoarba. Apoi aplicam protectia sub forma de crema sau un BB cream, un fond de ten”. 

Protectia solara, la fel ca si fondul de ten se inlatura prin doua etape. „Folosim uleiul hidrofil, dupa care aplicam spuma. Apoi urmeaza rutina de ingrijire de mai departe: toner, serum, crema sub ochi si crema pentru fata. Spuma nu curata protectia solara”. 

Daca ai un eveniment si nu reusesti sa mergi la un salon, avem o solutie pentru tine! Hairstylistul Oleg Popan te invata cum sa iti faci bucle lejere in doar 5 minute: „Secretul consta in...” - VIDEO

In perioada calda, trebuie sa excludem: „Noi recomandam sa nu foloseasca concentratiile mari de acizi. De obicei oamenii aplica protectia solara doar pe fata, gat si decolteu. De maini, picioare noi uitam si ajungem la toamna cu probleme ale tenului”. 

Atunci cand noi folosim protectia solara la mare, la bazin, pielea noastra este protejata, insa nici un producator nu ofera o garantie a unei protectii 100%. „Eu mereu recomand sa aplicam protectie solara si sa ne bronzam sub umbrela. Asa noi evitam imbatranirea pielii, petele pe piele si dezvoltarea celulelor cancerigene”. 

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie