16.11.2021
Cum a evoluat coafura Printesei Diana de-a lungul anilor. Ce spune frizerul care a avut grija de parul ei - FOTO

„Nu atrageti atentia, stau si reflectez, oare pot repeta coafura timpurie a Printesei Diana”, a scris un utilizator pe Twitter, alaturandu-se unui grup de fani ai serialului Crown, care discutau despre coafura populara a regretatei printese, in timp ce priveau sezonul nou al serialului. Ultimul episod al dramei istorice a provocat un val mare de entuziasm, privind stilul neobisnuit al Printesei de Wales, in special al coafurii sale scurte si putin infoiate. Iar acum, cand Kristen Stewart deja s-a obisnuit cu rolul Dianei, in filmul „Spencer”, mania in jurul celebrei sale tunsori continua.

Daca ne aprofundam in arhive, este clar, ca Printesa Di a oferit multa grija si atentie coafurii sale. Tanara Diana Spencer prefera parul lung si drept si pentru prima oara a aparut cu o inerpretare a coafurii lui Farrah Fawcett, la varsta de 19 ani. Era o cascada cu mai multe straturi de par la barbie si pometi, formand asa-numitele „pene”. 

In anul 1980, ea incerca diferite tipuri ale acestei coafuri si experimenta cu volumul parului, precum si cu accesoriile ca: brose stralucitoare, flori decorative si, bineinteles, diademe cu diamante. A existat doar o exceptie: in anul 1984, ea a lasat parul sa creasca asa, incat sa il poata pieptana in spate, in stilul lui Sloane Ranger si sa faca o despartire adanca intr-o parte, in stilul anilor 1940 si 1980. 

Cred ca este inutil de a spune ca ea a inspirat milioane de femei din toata lumea, pentru a-si face o frezura scurta, cu un breton moale.

Detaliul surprinzator despre sotul lui Paris Hilton, care abia acum a iesit la iveala

Anume la inceputul anilor 1990, Printesa Diana a obtinut succes in mai multe directii. Cand l-a intalnit pe frizerul Sam McKnight, la o sedinta foto pentru Vogue, in anul 1991, ea l-a intrebat: „Ce ai face cu parul meu daca ai putea face cu el ce vrei?”. La care Sam McKnight i-a raspuns: „As taia totul si as incepe totul de la inceput”. Asa si a facut. Parul Printesei Diana a fost tuns pana la Pixie. „Cand am cunoscut-o pe Diana, totul s-a schimbat”, explica McKnight. „Ne-am indepartat de coafurile romantice din anii 1980 catre pantaloni scurti, mai eleganti, care puteau fi purtati cu costumele Chanel si Versace. Acest lucru a creat imaginea unei femei puternice”.

Dupa cum arata evenimentele ce au urmat, aceasta a fost o poveste a eliberarii. In filmul documentar din anul 2017 „Diana cu cuvintele sale”, in care au fost prezentate mai multe interviuri, pe care insusi printesa le-a inregistrat, un prieten o intreaba: „Ce momente de cotitura din viata te-au transformat dintr-o victima intr-un castigator?”. Ea a facut o pauza si a raspuns: „Cred ca vara trecuta, cand Sam mi-a facut o noua tunsoare, a deschis ceva complet diferit in mine”. 

Dupa cum ne aminteste istoria, Printesa Diana, cu parul ei tuns scurt, i-a permis jurnalistului Andrew Morton sa povesteasca cum el a vazut evenimentele din anul 1992. „Diana si istoria ei adevarata”, a servit drept catalizator pentru divortul final de Printul Charles si pentru despartirea mult asteptata de familia regala, fapt ce i-a permis sa devina un lider si umanist. 

Alexandra Stan a explicat motivele care au dus la divortul neasteptat, la doar 5 luni dupa casatorie

„Cand McKnight a aflat ca a ajutat-o ​​pe Printesa Diana sa se pregateasca pentru o schimbare atat de puternica, a fost cuprins de emotie. Pentru el, a fost un exemplu emotionant de faptul ca o tunsoare poate ajuta la inceperea unui nou capitol in viata.”

Intrucat multi dintre noi au nevoie de schimbari, trebuie sa ne intrebam, daca suntem noi gata pentru o astfel de tunsoare ca a Printesei Diana. Cel putin, este un motiv grozav de a renuna la tot si de a incepe totul din nou. „Toata lumea vrea sa incerce ceva nou acum”, spune McKnight, mentionand: „Este doar par, creste din nou!” 

Iata o retrospectiva a celor mai memorabile coafuri ale Printesei Diana, care, poate, te vor inspira si pe tine sa te schimbi.

1971

1981

1983

1984

15 cupluri celebre care au demonstrat ca iubirea adevarata exista! Vezi vedetele care au peste 30 de ani de mariaj cu jumatatile lor - FOTO

1985

1986

1987

1988 

1990

Cum sa asortezi corect culorile intr-o tinuta, ca sa arati original. Afla de la stilista, Alina Caraus: „Acum este in trend sa fii cat mai diferit” - FOTO

1992

1995

1996

1997

Articole din aceeasi categorie