29.07.2024
Alimentația stă la baza sănătății noastre! Trei strategii pentru menținerea unui ten perfect, conform nutriționistei Victoria Ursu

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și joacă un rol crucial în protejarea organismului împotriva factorilor externi. De asemenea, reflectă starea generală a sănătății noastre. Menținerea sănătății pielii nu este doar despre aspectul exterior, ci și despre bunăstarea generală. Nutriționista Victoria Ursu vine cu trei moduri esențiale prin care putem menține sănătatea pielii:

Nutriționista a dezvăluit că trebuie să avem un echilibru alimentar pentru a avea un ten frumos: „Am convingerea că echilibrul este cheia și nu eliminarea unor grupe de alimente sau abordarea dietelor de excludere. Multe dintre pacientele mele țin diete fără gluten sau fără lactoză, renunță definitiv la zahăr sau patiserie. Devin agitate, mai pofticioase, pierd mult din plăcerile gastronomice. Probabil impactul influencerilor sau a naturopaților este imens, iar specialiștii care promovează naturalețea prin stil de viață armonios, fără a vinde suplimente sau metode minune, nu prea sunt auziți”.

„Echilibrul îl înțeleg ca un model personalizat de alimentație. Atunci când alimentele sunt diversificate și ne hrănesc. Trei mese principale și una sau două gustări, fiecare decide. Important nu toate o dată și la o singură masă. Tot ce ține de <<bunișor>> se poate de savurat ocazional, de 1-2 ori în săptămână, fără a ne întrista c-am fi săvârșit o crimă ce necesită a fi decompensată”, a mai adăugat Victoria.

De la mori de vânt și conace, până la canioane! Locuri mai puțin cunoscute din Republica Moldova care merită vizitate - FOTO

Cele trei moduri de a menține sănătatea pielii constau în:

Reducerea inflamației

Nutriționista a menționat că un lucru important este și consumul a cât mai multe proteine de calitate:„Pentru a realiza acest lucru, dar și pentru rezistența pielii împotriva radiațiilor UV avem nevoie de proteine de calitate, zinc și Omega 3. Valoros este somonul, sardinele și heringul. După care vom opta pentru carnea de pasăre crescută la curte. Pentru reducerea capilarelor de sânge vom face obiceiul de a servi zilnic o ceașcă de ceai verde”.

Cum a început povestea de dragoste dintre Valentina Naforniță și Cristian Spătaru, dar și cine dintre ei a spus primul „Te iubesc” - VIDEO

Diminuarea stresului oxidativ

Alimentele sunt pline de resurse benefice pentru organismul nostru, astfel, Victoria a dezvăluit în ce produse le găsim:„Radicali liberi sunt peste tot, iar contracarea lor se face printr-un aport de minim 5000 de unități de antioxidanți. Vitamina C din fructe și legume ce-ți lasă gura „pungă”, licopenul din roșii, beta-carotenul din cartofii dulci, vitamina E din nuci, avocado și spanac, luteina din legumele verzi și verdețuri. Să ne protejăm structura pielii mai întâi cu alimente integrale, apoi cu suplimente alimentare”.

Nuntă de poveste! Interpretul Vasile Macovei s-a însurat. Primele imagini de la nunta spectaculoasă pe care a avut-o - FOTO/VIDEO

Îngrijirea pielii în situații specifice

„La plajă, saună, solar, imediat după sport, la temperaturi scăzute sau la altitudini crescute - pielea noastră necesită o îngrijire aparte”, a concluzionat Ursu.

Premieră muzicală! Natalia Gordienko a lansat o nouă piesă: „Ascultă, dansează și inspiră cu noua mea melodie” - VIDEO

SURSĂ FOTO: INSTAGRAM/victoriaursu.dietetician

Articole din aceeasi categorie