29.07.2024
De la mori de vânt și conace, până la canioane! Locuri mai puțin cunoscute din Republica Moldova care merită vizitate - FOTO

Dacă ești în căutarea unor destinații mai puțin cunoscute în Republica Moldova care să îți ofere o experiență autentică și memorabilă, ai ajuns unde trebuie. Departe de agitația capitalei Chișinău, țara ascunde comori ascunse care îmbină frumusețea naturii cu istoria și tradițiile locale. De la satele pitorești cu arhitectură tradițională la peisaje naturale impresionante, Moldova îți oferă oportunități unice de a descoperi locuri care nu sunt pe harta turistică. 

În acest articol marca perfecte.md, te invităm să explorezi aceste bijuterii ascunse și să te bucuri de autenticitatea și farmecul unui colț de lume încă nedescoperit pe deplin.

Conacul Pommer

Conacul lui Andrei Pommer este un monument de arhitectură de importanță națională din satul Țaul, raionul Dondușeni (Republica Moldova), construit la începutul secolului al XX-lea.

Conacul a fost construit pe terenurile din partea de sud ale satului, cumpărate de bancherul Andrei Pommer (1851–1912) de la micii proprietari. În perioada 1912 au fost finalizate toate lucrările și sădit cel mai mare parc din Basarabia țaristă. A rămas neterminată clădirea principală, numită și palatul.

Nuntă de poveste! Interpretul Vasile Macovei s-a însurat. Primele imagini de la nunta spectaculoasă pe care a avut-o - FOTO/VIDEO

Satul Mărcăuţi (priveliştea spre Lacul de Acumulare Dubăsari)

La sfârșitul satului se deschide o privelişte impresionantă spre lacul de acumulare şi două sate - Molovata Veche de pe malul drept şi Molovata Nouă de pe malul stîng.

Mica Elveție a Moldovei

Fetești este o regiune bogată în zăcăminte de calcar, iar cariera abandonată din sat crează peisaje care lasă impresia de o mică Elveție, chiar în Moldova.

Premieră muzicală! Natalia Gordienko a lansat o nouă piesă: „Ascultă, dansează și inspiră cu noua mea melodie” - VIDEO

„Sfera” din Ungheni

În raionul Ungheni există o sferă neobișnuită cu un diametru de aproximativ 18 metri. Potrivit webxs.net se presupune că în timpul URSS a fost proiectată pentru ca în interiorul ei să fie integrat un echipament de urmărire a obiectelor spațiale.

Chateau Cojusna

Cu o tradiție începând din anul 1995, Chateau Cojușna s-a dezvoltat într-o companie de renume în industria viticolă. Sunt unii dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri și divinuiri din țară.

TOP 10 cele mai frumoase femei din lume în 2024, potrivit științei și proporțiilor de aur. Cine este în fruntea clasamentului - FOTO

Conacul familiei Balioz

Conacul lui Carabet Balioz este un monument de arhitectură de importanță națională din satul Ivancea, raionul Orhei, construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Conacul a fost redeschis pentru vizitatori în 2023.

Moara de vânt din satul Beșalma

„Canionul” din Cişmichioi

Villa Vi

Plein Air Residence & Resort

Kazak Club

SURSĂ FOTO: GOOGLE/INSTAGRAM

Articole din aceeasi categorie