19.05.2022
10 moduri prin care iti poti accelera cresterea parului

Parul bogat nu este numai placut privirii, ci si un semn al unui stil de viata sanatos. Din pacate, multe femei sufera de caderea parului, iar daca te numeri printre ele incearca aceste 10 moduri prin care poti inversa acest proces.

Caderea parului poate avea mai multe cauze, de la probleme ereditare sau hormonale, pana la o schimbare in stilul tau de viata, dar exista si moduri prin care iti poti accelera cresterea parului.

Mai mult, studiile au aratat ca pana si folosirea abuziva a unor produse de par poate crea probleme. Pe langa caderea parului, unele persoane se pot confrunta si cu subtierea firului de par, lipsa stralucirii, ruperea varfurilor sau aparitia prematura a firelor albe. Daca observi ca parul ar avea nevoie de niste ajutor, aplica unul dintre aceste 10 moduri prin care iti poti accelera cresterea parului.

1. Consuma mai mult zinc si fier

Deficienta de zinc si fier este o cauza majora a unei cresteri de par lente. Adauga dietei tale multe legume verzi si antioxidanti, sau orice alimente bogate in aceste minerale.

2. Pieptanat de trei ori pe zi

Stiai ca iti poti accelera cresterea parului numai prin simpla pieptanare? Poate nu vei crede asta la inceput, insa este ceva atat de banal incat merita sa incerci. Incepe de la radacina si continua de-a lungul firelor de par. Pieptanatul ofera scalpului un masaj generos si ajuta la imbunatatirea circulatiei, precum si la rejuvenarea foliculelor de par.

De 7 ani Ana Barbu nu mai este printre noi! Mesajul emotionant publicat de fiica sa Nataliei Barbu: „A venit pe lume o bucatica din tine pe nume Vera..” - VIDEO

3. Pastreaza-ti scalpul si parul curat

Daca iti doresti un par stralucitor si plin de volum, trebuie sa ai mare grija de el. Foloseste un sampon care curata bine, iar de cel putin 2 ori pe luna pune-ti o masca, pentru a-i oferi parului hidratarea de care are nevoie.

4. Apeleaza mai rar la gadget-urile de styling

Placa de par este cel mai mare inamic al parului, daca este folosita in mod abuziv si necorespunzator. Parul tau poate deveni foarte usor tern si uscat, iar aceste efecte sunt foarte greu de reparat. Ori de cate ori vrei sa aplici orice forma de caldura asupra parului tau, nu uita sa folosesti un produs care iti pastreaza parul hidratat.

5. Hraneste-ti parul

Unele alimente sunt perfecte pentru un par sanatos, asa ca alege-le pe cele bogate in vitamina B7. Galbenusurile de ou, pestele halibut, nucile sau lintea sunt cele mai cunoscute mancaruri care contin aceasta vitamina. Somonul si avocado au un raport mare de acid gras Omega 3, care iti ajuta parul sa creasca mai repede.

6. Yoga

Practicarea de yoga este benefica pentru absolut tot, iar parul nu face exceptie. In timp ce iti tonifiezi corpul si ii cresti flexibilitatea, iti ajuti si parul sa creasca mai repede, stimuland foliculele de par.

7. Alege un salon bun

Oricat de plictisita esti de felul in care arata parul tau, evita sa faci experimente pe el. Alege un salon cu persoane calificate si tunde-ti varfurile ori de cate ori devin despicate, stimuland in acest fel cresterea parului.

8. Limiteaza folosirea produselor de styling

Incearca sa nu te lasi influentata prea tare de trenduri. Produsele de styling nu sunt intotdeauna bune pentru par, din cauza ingredientelor chimice pe care le contin.

9. Suplimentele de multi-vitamine

Daca nu iti poti schimba dieta sau daca pur si simplu nu ai timpul necesar sa fii atenta la ceea ce mananci, incearca suplimentele de multi-vitamine. Cauta la farmacie mixul perfect pentru cresterea parului si vei observa rezultatele dupa numai o luna.

WOW! HBO Max lanseaza un serial documentar despre Irina Rimes! Vezi trailer-ul oficial al filmului „Pe drumul meu” - VIDEO

10. Consulta un dermatolog

Daca nici una dintre aceste metode nu au niciun efect, atunci cel mai bine este sa mergi la un dermatolog. Un expert este cel mai potrivit sa iti ofere solutia potrivita problemei tale.

Parul, precum orice alta parte a corpului nostru, are nevoie de toata atentia. Daca iti doresti o podoaba capilara mai bogata si stralucitoare, trebuie sa faci niste schimbari in stilul tau de viata, schimbari care cu siguranta se vor rasfrange si asupra acesteia si astfel poti accelera cresterea parului.

Articole din aceeasi categorie