13.05.2019
Beneficiile incredibile ale masturbarii: un orgasm pe zi tine doctorul la distanta
Masturbarea nu mai este deloc un subiect tabu. Atat femeile, cat si barbatii „apeleaza” la aceasta metoda pentru a se satisface singuri si, din fericire, acest fapt vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Daca pana acum am vorbit despre beneficiile de care femeile se pot bucura in urma masturbarii, de data aceasta ii avem in vizor pe barbati.

In cazul unora, face parte din rutina zilnica, asa cum spalatul pe dinti este un must have, la fel se intampla si cu masturbarea si specialistii asigura ca este un obicei complet sigur, care nu afecteaza sanatatea, ba din contra. Domnilor, iata care sunt beneficiile incredibile ale masturbarii potrivit csid.ro.

Ajuta la scaderea riscului aparitiei cancerului de prostata

In urma unui studiu publicat in 2004 s-a descoperit ca barbatii care ejaculeaza mai mult de 21 de ori pe luna reduc riscul de cancer de prostata cu 33%, comparativ cu barbatii care ejaculeaza de 4-7 ori pe luna. Intr-un alt studiu publicat in 2016, cercetatorii au urmarit acelasi grup de barbati si au descoperit ca cei care ejaculau intre 8-12 ori pe luna reduceau riscul de cancer de prostata cu 10%.

Ajuta la intarirea muschilor

La fel ca in cazul exercitiilor kegel, care ajuta la intarirea si tonifierea muschiului pubo-coccigian, masturbarea regulata ii ajuta pe barbati sa obtina acelasi rezultat, deoarece lucreaza muschii zonei pelviene prevenind astfel disfunctia erectila si incontinenta.

Te ajuta sa rezisti mai mult in timpul sexului

Nu toti barbatii reusesc performanta de a oferi o partida de sex de lunga durata, iar asta si din cauza lipsei de exercitiu. Masturbarea regulata ajuta la depasirea acestui aspect mai putin placut, iar daca este practicata cu o ora inainte de sexul cu partenera, barbatul se va bucura de mai mult control. In mod normal, in urma masturbarii, un barbat poate ajunge la orgasm in doar doua minute. In urma antrenamentului, ar trebui sa dureze trei minute, apoi patru si tot asa, pana se ajunge la performanta dorita.

Imbunatateste imunitatea

Ejacularea ajuta la eliminarea cortizolului, hormonul de stres, ajutand astfel la reglarea si mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Un mic studiu publicat in 2004 arata ca dupa 45 de minute de la masturbare, barbatii aveau mai multe globule albe in sange.

Imbunatateste buna dispozitie

Masturbarea favorizeaza eliberarea anumitor neurotransmitatori din creier precum dopamina si oxitocina, care ajuta la imbunatatirea dispozitiei.

Ti se pare util articolul?

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Instagram.com

Citeste si: MASTURBAREA: ESTE SAU NU INFIDELITATE?

MASTURBAREA LA FEMEI - O MANGAIERE SANATOASA SAU DAUNATOARE?

MASTURBAREA SAU CUM SA AJUNGI PE CULMILE PLACERII

Articole din aceeasi categorie