15.12.2020
«Casa Petru»: vinuri noi fără alcool din soiuri de struguri autohtone

Vă invităm din nou la o discuție despre vinurile fără alcool, fabricate în Moldova.

Motivul întâlnirii de azi a ajuns să fie apariția pe piață a noilor branduri de vinuri alcool-free din soiuri de struguri autohtone de la vinăria ”Casa Petru” – ”Feteasca Albă” și ”Feteasca Neagră”.

Detalii vom afla de la co-fondatorul companiei «Denovie Group» - Denis Chirmici.

Ați fost primii care au inițiat producerea vinurilor ”alcool-free” în Moldova. Ați debutat cu un vin roșu ”Cabernet Sauvignon” și unul alb ”Chardonnay”, iar astăzi veniți să vă bucurați consumătorii cu noi produse.

Exact așa, luând în considerare o continuă creștere a consumului de vinuri fără alcool nu doar în Moldova, ci și în întreagă lume, noi am luat o decizie să adăugăm în portofoliu actual de branduri «Casa Petru Alcohol-Free» două marci noi, fabricate din soiuri autohtone tradiționale - ”Feteasca Albă” și ”Feteasca Neagră”. 

Din ce cauză optați anume pentru soiuri de struguri autohtone?

Este cert faptul, că popularitatea vinurilor fără alcool crește din an în an în toată lumea. Bazându-se pe acest trend pozitiv, mulți producători din Germania, Italia, Spania, SUA și din alte state au lansat promt producția de vinuri ”alcool-free”. Iar pentru a face față concurenței e nevoie să fii deosebit, anume din acest motiv am hotărât să producem vinurile noastre fără alcool din soiuri de struguri autohtone, tradiționale moldovenești.

Totodată, prin fabricarea vinurilor ”alcool-free” din soiuri de struguri ”Feteasca Albă” și ”Feteasca Neagră” am propus să contribuim la popularizarea băuturilor autohtone tradiționale moldovenești pe piața mondială, precum și la promovarea imaginei Republicii Moldova în sfera producătorilor de vinuri de calitate superioară în întreagă lume, precum și a celor fără alcool.  

O mare parte a consumătorilor doar recent au aflat despre existența propriu-zisă a vinurilor non-alcoolice. Cum îi percep cumpărătorii?

Persoanele s-au divizat în două tabere, cei care au acceptat un astfel de vin fără alcool și l-au perceput pozitiv în calitate de alternativă unui vin cu alcool de calitate. Dar desigur, există și sceptici, care sunt de părere că vinul ”alcool-free” este ca și un suc de struguri și nu merită să plătești mai mult. E ceva firesc. Atunci, când consumatorii nu dețin informația deplină despre produs, ei nu-l percep. În acest caz, sarcina noastră este de a informa cumpărătorii care sunt beneficiile vinului fără alcool, cu ce acest produs este diferit de un suc de struguri, și la ce se consumă în general. 

Totuși, ce reprezintă vinurile fără alcool și care este procesul lor de producție?

Vinurile non-alcoolice se produc după o tehnologie tradițională de fabricație a vinului. Procesul cuprinde absolut toate etapele de măturare ale unor vinuri clasice de calitate superioară cu tăria alcoolică 12-13% în volum, inclusiv și procesul de fermentare. Diferența o constituie doar etapa finală de producere, care se numește dealcoolizarea și se efectuează prin eliminarea alcoolului din vin.

Cum are loc acest proces?

Se efectuează prin intermediul distilării în vid. Într-un utilaj special alcoolul se evaporă la o temperatură de 30 de grade Celsius, ce este foarte important. Datorită unei astfel de tehnologii vinul ”Casa Petru Alcohol-Free” păstrează toate caracteristicile, cum ar fi aroma, culoarea și buchetul produsului, precum și toate vitaminele și microelementele.

Pe etichetă unei sticle de acest vin observăm imaginea unui automobil – este vreun mesaj pentru consumători?

Da, evident. Este un mesaj destinat tuturor conducătorilor auto. Exact ca și eticheta cu silueta renumitului pugilist rus Kostya Tszyu. Nu sunt alese la întâmplare. Konstantin – este un ambasador oficial al vinurilor noastre fără alcool «Casa Petru Alcohol-Free» și le recomandă tuturor persoanelor, care duc modul de viață sănătos. Detalii le puteți afla pe site-ul www.freealcowine.com

 Pentru cine a fost creat ”Casa Petru Alcohol-Free”?

În primul rând, vinul fără alcool poate fi recomandat tuturor conducătorilor auto. Cu o sticlă de «Casa Petru Alcohol-Free» ei nu mai sunt nevoiți să stea aparte de sărbători – vor putea ridica toasturi la rând cu toți invitații. 

Pe lângă această îl recomand sportivilor profesioniști, celor care se pregătesc pentru participarea la competiții sportive. Cunosc din propria experiență, fiind un participant activ la curse regulate de maraton și semimaraton, trei luni până la data competiției personal consum doar «Casa Petru Alcohol-Free».

Următoarea categorie de cumpărători poate fi – adepții unui mod de viață sănătos.

Vinul fără alcool reprezintă o alternativă excelentă pentru persoanele, cărora din motive medicale consumul de alcool este strict interzis, pentru cei care preferă să aibă mintea limpede și pentru multe alte persoane, care din diferite motive nu consumă băuturi alcoolice. 
 «Casa Petru Alcohol-Free» este prefarat și de către oameni de afaceri. Activitatea mea este strâns legată de realizarea băuturilor alcoolice. Am o mulțime de tratative pe parcursul zilei. Iar în timpul unui prânz de afaceri îmi pot permite un pahar de ”Chardonnay” de la «Casa Petru Alcohol-Free». Are un gust impecabil! După întrevedere mă așez la volan, mă întorc la oficiu și cu mintea limpede revin la muncă. 

Vinurile cu o marcă comercială ”Casa Petru” sunt produse de holding-ul vinicol «Denovie Group», ne mai oferiți careva detalii

Denovie Group – este un holding vinicol, reprezentat de două întreprinderi mari de producere cu o istorie de lungă durată. Prima întreprindere – este Combinatul „Mold Nord”, fondat pe baza Fabricii de vinuri din or.Fălești. Acest Combinat produce distilatele de fructe și ulterior pe baza lor se toarnă băuturi tari cu marca comercială ”Crideni”, precum și vinuri de fructe „DiFruct”.

A doua întreprindere – ”Vinia Denovi” – e o vinărie cu un ciclu complet din satul Iargara, raionul Leova. Producția acestei unități deja de mulți ani o constituie: vinurile de struguri de calitate superioară cu marca comercială „Chateau Denovie”, vinurile tinere de calitate superioară „Casa Petru”, precum și vinurile fără alcool.

Totodată la holding-ul participă și o companie de transport, sarcina căreia este logistica holding-ului vinicol «Denovie Group», atât pe teritoriul Republicii Moldova, precum și peste hotare.

Cu alte cuvinte, sub brand-ul «Casa Petru» sunt fabricate nu doar vinurile fără alcool?

Desigur. Brand-ul «Casa Petru» este reprezentat de un sortiment divers. Sub această marcă comercială găsiți: vinuri fără alcool, vinuri tari de calitate din soiuri de struguri autohtone, precum și vinuri cupajate excepționale de autor: ”Frumoasa Albă” și ”Frumoasa Neagră”. 

Ce soiuri de struguri sunt folosite la fabricarea acestor vinuri cupajate?

Vinul ”Frumoasa Albă” este un amestec din soiuri: ”Viorica”, ”Fetească Albă”, ”Kerner” (un soi foarte rar) și ”Chardonnay”. Iar la fabricația vinului ”Frumoasa Neagră” sunt utilizate: ”Cabernet Sauvignon”, ”Merlot”, ”Saperavi” și ”Feteasca Neagră”.

În ce țări exportați vinurile fără alcool de la CASA PETRU?

Rețeaua de distribuție a vinurilor fără alcool sub marca comercială «Casa Petru» include Cehia, Polonia, Belarus, Rusia, SUA și Ucraina. Iar aria de export se exinde în fiecare an.

Dar în Moldova, unde putem procura produsele holding-ului vinicol «Denovie Group»?

Colaborăm cu o număr mare de rețele comerciale și magazinele specializate în comerțul ai vinurilor. Dar un întreg portofoliu de produse al companiei noastre, precum și vinurile fără alcool la prețuri de producător, îl puteți găsi în magazinul specializat, care este situat pe adresa: mun.Chișinău, bd.Ștefan cel Mare, 123A. 

Ceea ce ține anume de vinul «Casa Petru Alcohol-Free», acesta poate fi procurat și de la stații PECO și în rețelele de comercializare: Nr1, Green Hills Market, Kaufland, Boiard Market, Dulcinella. 

Sursa: https://freealcowine.com/


*Acest articol este un produs comercial.

Articole din aceeasi categorie