07.07.2024
Trei moldoveni calificați la Jocurile Paralimpice de la Paris! Cine sunt sportivii care ne vor reprezenta țara - FOTO

Trei sportivi din Republica Moldova au obținut calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris. Printre aceștia se numără Oleg Crețul și elevul său, Ion Basoc, ambii practicanți de para judo, alături de Gheorghe Spînu, specialist în aruncarea greutății în para atletism.

Oleg Crețul este un sportiv cu o carieră de 36 de ani în para judo. A câștigat titlul de campion la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008 și a obținut argint la Atena în 2004. Este deținător a patru titluri mondiale și trei titluri europene, câștigând multiple campionate mondiale și europene, precum și titluri naționale în Rusia și Moldova. Din 2018, conduce Comitetul Paralimpic din Republica Moldova și ocupă locul II în ratingul mondial.

10 ținute interesante pentru vară! Ce ar trebui să porți la serviciu în acest sezon - FOTO

Ion Basoc, elevul lui Oleg Crețul, practică para judo de șase ani. Este medaliat la nivel mondial și european, având aur la Grand Prix-ul de la Tokyo și la campionatul european din Țările de Jos, dar și argint la Grand Prix-ul din Germania. Se clasează pe locul II în ratingul mondial în categoria de peste 90 de kilograme și va participa la Jocurile Paralimpice din acest an, având precedent la olimpiadele de vară.

Kate Middleton a purtat perucă, la cea mai recentă apariție publică, pentru a ascunde efectele chimioterapiei - FOTO

Gheorghe Spînu va concura la Jocurile Olimpice în aruncarea greutății, calificându-se la Paris după ce a obținut locul VII la Campionatul Mondial de Para Atletism din Kobe, Japonia, la clasa F35.

Olga Țapordei a escaladat cel mai înalt vârf din America! Cum arată bucătăria din tabăra ei, dar și ce diferențe de naționalitate a simțit - VIDEO

Jocurile Paralimpice sunt evenimente sportive dedicate atleților cu handicap, desfășurate la scurt timp după Jocurile Olimpice, în aceeași locație. În 2024, vor avea loc între 28 august și 8 septembrie, adunând peste 4 mii e sportivi din întreaga lume.

Articole din aceeasi categorie